Vill införa mer individanpassad träning: "Det pågår en dialog"

Inget lämnas åt slumpen. Fysträningen har utökats, möjligheterna att jobba på detaljer som skott och puckhantering har förbättrats, och de som vill kan träna på is även under sommaren. Nu försöker man göra det möjligt att ha mer individanpassad träning under säsongen. "Det handlar om några minuter extra här och där, med träning som är anpassad för antingen backar eller forwardarna, vid sidan av de gemensamma passen", säger Luleå Hockeys sportchef Thomas Fröberg.

"Det är viktigt att i ett lugnt tempo få nöta på detaljer", konstaterar Antti Alamäki.

"Det är viktigt att i ett lugnt tempo få nöta på detaljer", konstaterar Antti Alamäki.

Foto: Pär Bäckström/ Frilans

Ishockey2024-06-14 01:00

Han menar att mer individanpassad träning, som ett komplement till den vanliga, över tid är värdefull.

– Det är viktigt att i ett lugnt tempo få nöta på detaljer, säger Antti Alamäki.

– Det ger självförtroende. För de som inte får spela så mycket blir det också lättare att hålla uppe nivån, så att de kan hoppa in och prestera direkt, när chansen kommer, tillägger han.

Möjligheterna till den typen av extraträning var bättre för några år sedan.

– Säsongen Erik Gustafsson kom till oss brukade vi ha en istid mellan 10.15 och 13.00. Verksamheten har vuxit mycket sedan dess, och möjligheterna till att ha individanpassade träningar, som komplement till de vanliga träningarna, har inte varit lika bra de senaste säsongerna. Fast det pågår en dialog med kommunen om Nåidenhallen och om de går med på att de lediga tider som finns där på morgnarna används av hockeylag så kan vi öka träningsmängden, säger Antti Alamäki – som är en av tränarna i staben runt Thomas Berglund.

– Det är precis vad vi behöver. Vi vill kunna erbjuda de som vill träna extra på powerplay, eller vad det nu kan vara, möjligheten att göra det, tillägger han.

Det är i början av veckorna, då det sällan är matcher, det är aktuellt.

– De andra dagarna är det matcherna som prioriteras, säger Antti Alamäki.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!