Luleå Hockey vann – men Själin klev av

Luleå Hockey plockade med sig tre poäng från Timrå som aldrig kom riktigt nära. Pontus Själin fick en smäll mot huvudet och klev av matchen i den första perioden.

Luleå Hockey tog tre poäng mot Timrå.

ISHOCKEY2018-10-30 21:25

Den första perioden inleddes tveksamt. Lagen utbytte halvchanser men riktigt nära var man aldrig. Det skulle dröja nio minuter innan Luleå vann en tekning i anfallszonen och Jesper Sellgren snärtade in sitt första SHL-mål i karriären. Sen gick det dock undan. Timrå var en centimeter ifrån att kvittera, men pucken höll sig på rätt sida av mållinjen. Istället kunde Luleå Hockey kontra och Johan Forsberg lämnade över pucken till Johan Harju som pressade den förbi Timrås målvakt och in i målet.

Bara ett par minuter senare smäller det ordentligt när Luleås Pontus Själin tacklades i huvudet av Timrås Sebastian Ohlsson. Sebastian Ohlsson fick ett matchstraff för tacklingen och Luleå förvaltade powerplaychansen på bästa sätt. 3–0 målet kom av Petter Emanuelsson som lyckades hålla undan sin försvarare och snärta in pucken i första krysset.

Andra perioden tog vid där den första slutade och Timrå hade inte gett upp hoppet. Tvärtom så var det hemmalaget som fick in ett reduceringsmål tidigt i perioden och fortsatte att skapa chanser. Luleå pressades hårt i spel med en man mindre, men så kom kallduschen för Timrå. Karl Fabricius höll sig framme vid Timråmålet och kunde snärta in 4–1 på en retur från Jonas Berglund.

Luleå gick sedan upp till en 5–1 ledning genom mål av Einar Emanuelsson innan Timrå, som hade ett antal farliga chanser slutligen fick in ännu en reducering till 5–2.

I den tredje perioden drog Luleå Hockey ned på tempot och fokuserade på försvarsspelet. Timrå försökte att hitta chanser offensivt men kunde inte riktigt spela sig igenom Luleåförsvaret. Med knappt två minuter kvar fick dock Timrå chansen då Luleå drog på sig två utvisningar i samma situation. Timrå Kunde då göra 5–3 men kom aldrig närmare än så.

Pontus Själin kom inte tillbaka till spel i matchen och hans status är okänt, men Luleå Hockeys Vice GM Ulf Engman befarar att Själin kan ha åkt på en hjärnskakning.

"En riktigt dåligt utförd tackling av Timråspelaren och vi har troligen drabbats av den 7:e hjärnskakningen för säsongen. Hoppas verkligen det gick bra för Pontus. Usch så tråkigt". Skriver Ulf Engman på twitter.