Ledin kräver att disciplinnämnden byts ut

Luleåprofilen vill se nytt blod i nämnden – här är hans ersättare.

Per Ledin kan ha hittat en ny klubb.

Per Ledin kan ha hittat en ny klubb.

Foto: Per Lundström

Ishockey2016-03-24 09:33

Per Ledin spelar för närvarande slutspel med Red Bull Salzburg i den österrikiska ligan, men forwarden har en lång och framgångsrik SHL-karriär bakom sig och följer fortfarande ligan med stort intresse.

Under onsdagen publicerade han följande text på det sociala mediet Twitter:

"Stort tack till 2015/2016 års disciplinnämnd. Lång och trogen tjänst. Jag hoppas att de byts ut till nästa år. Min kandidat är Sanny Lindström"

Till Expressen utvecklar han sitt resonemang.

– Man skulle behöva ha till exempel en sån som Sanny Lindström. Som har spelat, som vet alla tjuvknep, som är duktig på att förklara och som håller en rak, tydlig linje för vad som är tillåtet och inte tillåtet. Då tror jag också att det på något sätt blir mindre fokus och mindre gnäll runtomkring disciplinnämnden för att man har en sån otrolig respekt för en sån som Sanny, säger Per Ledin till Expressen.

Per Ledin efterlyser framförallt mer konsekvens kring bedömningarna, men också kortare handläggningstider. Han anser även att samarbetet kan bli mycket bättre.

– Det viktigaste av allt tycker jag är att SHL, spelarna, domarna och disciplinnämnden träffas och gemensamt gör upp riktlinjer och byter tankar med varandra. Angående avstängningar så borde man höra med spelare vad som är bättre och sämre, exempelvis fler matcher i stället för böter, förklarar Ledin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!