Lassinantti spelar för Forsberg: "Var verkligen hemskt att följa"

Derbymatcherna mellan Luleå och Skellefteå är höjdpunkter på hockeysäsongen. Redan på lördag får Piteåpubliken njuta av en stjärnduell mellan Joakim Lindström och Joel Lassinantti i en av välgörenhetsmatcherna.

Joel Lassinantti spelar en av välgörenhetsmatcherna för Tobias Forsberg. "Det var självklart att ställa upp", säger han.

Joel Lassinantti spelar en av välgörenhetsmatcherna för Tobias Forsberg. "Det var självklart att ställa upp", säger han.

Foto: Pär Bäckström / Frilans

Ishockey2019-07-25 10:43

Joakim Lindström har kanske varit den bästa offensiva spelaren i SHL senaste säsongerna.

Han har också varit med och spelat hem två SM-guld till Skellefteå.

Även fast Skellefteå hade en mindre lyckad fjolårssäsong levererade Lindström då han gjorde 42 poäng (18+24) på 48 matcher.

I lördagens välgörenhetsmatch för Tobias Forsberg ställs han bland annat mot Luleå Hockey-målvakten Joel Lassinantti som hade bäst räddningsprocent förra SHL-säsongen.

Det lär bli en het sommarduell mellan Piteå södra och Piteå norra i dubbel bemärkelse då sommarvärmen på allvar dragit in över Piteå.

– Det ska bli roligt. Det enda vi kräver är att folk kommer dit så att vi kan samla in så mycket pengar som möjligt till Tobias Forsbergs inslamlingsstiftelse, säger Joel Lassinantti.

Joel Lassinantti blev berörd när Tobias Forsberg hamnade olyckligt med huvudet mot sargen i matchen mot Almtuna annandag jul.

– Jag har inte själv träffat Tobias Forsberg. Men med tanke på att jag spelade med hans bror Johan (Forsberg) blev allt så nära. Det var verkligen hemskt att följa och jag hoppas att rehabiliteringen går så bra som möjligt, säger han och fortsätter:

– Nu ska vi spelare se till att göra en sådan bra dag som möjligt för Tobias och alla som kommer.

Precis som Joel Lassinantti ser Joakim Lindström fram emot välgörenhetsmatcherna för Tobias Forsberg.

– Det lilla man själv kan hjälpa till med är absolut värt det. Jag hoppas att det blir en riktig folkfest där vi kan samla in så mycket som möjligt till Tobias Forsberg, säger han.

Han har precis som Luleåmålvakten spelat tillsammans med Johan Forsberg.

– Det var extremt olyckligt att utfallet blev så illa. Man tänker på Tobias hela tiden, jag känner väl inte honom så jättebra, men jag har ju spelat mot honom väldigt många gånger. Det var en riktig krigare, och jag har ju spelat med Johan och då har man träffat honom flera gånger. Det var väldigt hemskt, och jag vill bara att det blir så bra som möjligt.

Lindström berättar vidare att man som hockeyspelare är medveten att olyckor kan inträffa med den farten och kraften som ishockeyn innehåller.

– Det finns risker med hockeyn, det är inget snack om saken. Det är en ganska tuff kontaktsport, och det är någonting som alla är medvetna om. Men när någonting sådant här händer sker det väldigt snabbt och plötsligt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om