Lassinantti: "Inte någon dans på rosor"

När det blåste som mest i den första perioden stod Luleå Hockeys målvakt Joel Lassinantti pall för trycket. Efter att ha hållit nollan i åtta minuter i boxplay var Lassinantti en stor segerorganisatör för Luleå.

Joel Lassinantti, Luleå Hockey.

Joel Lassinantti, Luleå Hockey.

Foto: Petra Älvstrand / Frilans

Ishockey2019-11-28 22:26

Luleå Hockey var riktigt illa ute i den första perioden mot serieledaren Örebro. Norrbottningarna drog på sig utvisning efter utvisning och gav Örebro chansen i spel i numerärt överläge gång efter annan.

Örebro är erkänt bra i spel fem mot fyra och Luleås boxplay fick slita ont. Men man gjorde det med bravur.

– Vi har varit väldigt bra i boxplay den senaste tiden. Vi spelar med mycket stress och ger motståndarna lite tid att röra sig på. Vi är trygga i det spelet och jobbar hårt för att vi ska fortsätta så, det är inte någon dans på rosor utan hårt jobb som krävs, säger Lassinantti.

När utespelarna blev bortspelade så stod Lassinantti i vägen.

Du måste vara nöjd?

– Ja, det är jag. Det har känts bra den här hösten och är noggrann med det jag gör. Jag försöker hjälpa laget att vinna, säger Luleåmålvakten.

Det här var ett riktigt styrkebesked?

– Det måste jag säga. Vi tar utdelning och är riktigt effektiva i den andra perioden där vi tar en betryggande ledning. I den tredje perioden spelar vi hem matchen på ett väldigt bra sätt, Örebro har kanske bara en målchans i den sista perioden, säger Joel Lassinantti.

Han fortsätter:

– Vi har varit bra i många sistaperioder där vi har haft ledningen. På det stora hela gör vi en väldigt bra match, säger Lassinantti.

Luleå Hockey-legendaren Timo Jutila, spelskicklig finsk back i Luleå under fyra säsonger mellan 1988-1992, var på plats i Coop Norrbotten Arena. När Sporten fick en pratsund med honom efter matchen var han inte sen med att hylla Lassinanttis insats i matchen.

Joel Lassinantti skiner upp när han få höra om lovorden.

– Det är kul att höra att han ser mig, jag trodde han bara tittade på backarna. Kul att han är på plats och att vi kunde bjuda honom på en vinst också, säger Joel Lassinantti.

Joel Lassinantti, Luleå Hockey.
Joel Lassinantti, Luleå Hockey.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!