Lagledaren blev målskytt: "Det var ett tag sen"

När Boden Hockey mötte Boden Legends så hade även Boden Hockey lite extra rutin med på isen, lagledaren Reine Karlsson, 50 år ung var med i truppen.

Boden Hockeys, Reine Karlsson gjorde sin första hockeymatch sedan 1982.

Boden Hockeys, Reine Karlsson gjorde sin första hockeymatch sedan 1982.

Foto: Filip Öhman

ISHOCKEY2018-12-25 18:25

Den traditionella juldagsmatchen mellan Boden Hockey och Boden Legends slutade 8–7 till Legends fördel. Men lagledare Reine Karlsson fick göra mål i sin comeback på isen. Sin speltid i matchen var han dock kanske inte helt nöjd med.

– Ja, 82 var senaste gången jag körde en riktig hockeymatch då var jag 14 år, så det var ett tag sen. Jag gav ju vägen på hur vi skulle köra, men tyvärr så bänkade våran undermåliga coach mig på slutet. Så då såg man ju hur det gick sen, säger Karlsson skämtsamt efter förlusten.

Lite pirr i magen inför matchen var det för Karlsson, men så här i efterhand menar han att det är värre att stå på sidan om.

– Man trodde att man skulle vara dyngnervös, men det är 100 procent värre att stå på sidan.

Reine Karlsson berättar också att han först trodde att det var ett skämt när han såg sitt namn på laguppställningen.

– Nobbe (Robert Nordberg) hade satt upp mig på rostern bara två dagar innan. Jag trodde först han skämtade men tydligen var det inte så, så det var bara att köra.

Skämt åsido så menar Karlsson att eventet i sig är viktigt, både för klubben men också för att det samlas in pengar till organisationer som arbetar med viktiga frågor.

– Det är otroligt viktigt för oss, både att få upp intresset och så blir det lite pengar till olika bra saker, som nu till mustaschkampen, sen att vi har roligt blir bara en bonus.

Karlsson lämnar dock över beslutet på huruvida han kommer göra någon mer match framöver på tränare Robert Nordberg.

– Det får du höra med Nobbe. Jag förväntar mig det kanske, men vi får se vad han har för tankar, säger Karlsson med glimten i ögat.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om