Koivistoinens första fullträff när Boden Hockey vann

Osku Koivistoinen stod för sitt första mål i Bodentröjan när laget besegrade Örnsköldsvik. "Det var kul för honom att hänga dit den", säger tränaren Robert Bergdahl.

Boden Hockey vann mot Örnsköldsvik (arkivbild)

Boden Hockey vann mot Örnsköldsvik (arkivbild)

Foto: Pär Bäckström / Frilans

Ishockey2024-10-06 19:20

Örnsköldsvik har fått en tuff start på säsongen och Boden vann utan några större problem.

Daniel Mannberg gav Boden ledningen efter fyra minuter och Osku Koivistoinen (lillebror till Luleåstjänan Eetu Koivistoinen) utökade till 2–0 innan den första perioden var över. Det var 22-åringens första mål och poäng sedan han kom till klubben. 

– Jakob Haraldsson, juniorback, gjorde sin första match och gjorde assisten till Osku. Det var också kul, säger tränaren Robert Bergdahl.

Henri Tamminen utökade till 3–0 i powerplay i den andra perioden. Boden hade bud på fler mål, men fick nöja sig där.

– De två första perioderna är bra, framför allt andra då vi egentligen ska göra två mål till och då blir det något annat. Vi släpper 16 skott emot oss och skjuter 35, så vi har mycket mer chanser. Det var en stabil bortamatch, säger Bergdahl.

Vem vill du lyfta fram i dag?

– Juniorerna Jakob Haraldsson, Lukas Lundberg och Calle Åström gör det jättebra. Sedan håller Anton Hjalmarsson nollan, han gör precis allt han ska.

Boden har tagit 9 av 15 poäng så här långt.

– Poängmässigt är det ganska bra. Det vi är besvikna över är Clemens hemma där vi inte tycker att vi kommer upp i nivå alls. Vi är lite yngre och därför ojämnare. Vi jobbar varje dag med att bli mer konsekvent i det vi gör. Det är den stora skillnaden jämfört med tidigare år. 

På onsdag väntar Kiruna IF på bortaplan.

Matchfakta

Örnsköldsvik-Boden Hockey 0–3

Mål, Boden: Daniel Mannberg, Osku Koivistoinen, Henri Tamminen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!