Klubben bröt kontraktet – då kan bodensarens karriär vara över

Sundsvall Hockey bröt kontraktet med Jesper Dahlroth.
Då kan hockeykarriären vara över för 33-årige bodensaren.
– Jag har börjat jobba nu, har tre barn och jag skulle behöva klona mig för att klara av allt, säger han.

Boden Hockey har inte hört av sig, men Jesper Dahlroth vet oavsett inte om det blir mer hockey för honom efter uppbrottet med Sundsvall.

Boden Hockey har inte hört av sig, men Jesper Dahlroth vet oavsett inte om det blir mer hockey för honom efter uppbrottet med Sundsvall.

Foto: Ola Westerberg

Ishockey2024-10-22 20:00

Förra veckan bröt hockeyettanklubben kontraktet med Dahlroth – redan efter sex matcher för nyförvärvet.

– De hade väl förväntat sig lite mer än vad de fick. Men jag är ju en defensiv back, så jag vet inte vad de ska få ut mer av mig. Jag har varit inne på ett mål (två, reds anm.) och det var i boxplay och det kunde jag inte göra mycket åt. Men de hade väl tänkt att jag skulle komma hit och göra poäng och sådär.

Jesper Dahlroth har som mest gjort 20 poäng under en säsong, då med Oskarshamn i allsvenskan. Men han har aldrig varit känd för att leverera framåt.

– Sen är det ju som det är. Jag menar, Boden har väl också behövt skära ner. Det handlar om ekonomin också. Sundsvall hade nog förhoppningar på att jag skulle vara mer än bara defensiv för de pengarna jag fick. Det är lite både och kanske.

Sambon Veronika kommer från Timrå. Redan innan flytten tillbaka till Sundsvall hade de köpt en sommarstuga som de bygger om till året runt-boende. Och Jesper Dahlroth har fått ett bra jobb som han trivs på som anläggningsarbetare.

Tanken har varit att stadga sig i staden. Därför kan karriären vara över efter uppbrottet med Sundsvall Hockey.

– Ja, det lutar åt det. Men jag har knappt hunnit tänka på det själv, jag har det jag gör om dagarna ändå så jag har inte hunnit fundera så mycket.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!