Klart: Luleå Hockey ställs mot Frölunda

Efter ett dramatiskt avgörande i den sista kvartsfinalen mellan HV71 och Färjestad så står det nu klart att Luleå Hockey får möta Frölunda i semifinal. En tuff motståndare om du frågar Fredrik Styrman. "Det blir en riktigt svår matchserie", säger han.

Det blir Frölunda som står för motståndet i semifinalsserien.

Det blir Frölunda som står för motståndet i semifinalsserien.

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT & Pär Bäckström

Ishockey2019-04-03 21:27

Fredrik Styrman som gjorde sex matcher för Frölunda under förra säsongens grundserie tror på en tuff matchserie mot göteborgarna.

– Det är givetvis bara bra lag som är kvar när vi är i en semifinal. Och vi måste ta oss förbi alla lag för att vinna guld.

Han fortsätter:

– Frölunda är ett skridskostarkt lag och vi har haft tuffa matcher mot dem hela säsongen. Det blir en riktigt svår matchserie

Även Niklas Olausson tror på tuffa matcher och lyfter fram några av motståndarnas nyckelspelare som Luleå får se upp med. Han tror däremot att motståndet inte spelar någon större roll.

– Det är ett bra lag, de har ju bland annat Ryan Lasch som vann poängligan. Sedan har de Joel Lundqvist och Simon Hjalmarsson. Chay Genoway och Johan Mattsson är också bra. De brukar dessutom alltid vara bra i powerplay. Och nu fick ju de också några dagars extra vila. Men vi är också bra och räds inte något lag. Och i det här läget tror jag faktiskt inte det spelar någon roll vilka vi möter. Jag tror vi hade haft en bra chans oavsett vilka vi fick.

Lagkapten Erik Gustafsson lyfter även han fram Luleås egna spel som den avgörande faktorn i den kommande semifinalsserien.

– De (Frölunda) har egentligen flugit fram under radaren genom egentligen hela säsongen. Vi har vunnit två matcher vardera och det har varit jämna matcher, säger Gustafsson.

– De har många skickliga spelare och ett jämnbra lag, men i slutändan är det vårt spel som ska ta oss vidare. Vi ska spela så som vi har spelat hela säsongen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!