Kiruna IF vann – i kanonlĂ€ge att nĂ„ allettan

Ingen hockey som gÄr till historieböckerna, absolut inte. Men tre viktiga poÀng och Kiruna IF har nu skaffat sig ett kanonlÀge om den sÄ ÄtrÄvÀrda femteplatsen.

William Otters Kiruna IF vann och sitter nu i förarsÀtet i kampen om femteplatsen.

William Otters Kiruna IF vann och sitter nu i förarsÀtet i kampen om femteplatsen.

Foto: HĂ„kan Stridblom

Ishockey2019-11-24 19:18

Tre lag slĂ„ss om femteplatsen i serien – placeringen som innebĂ€r spel i allettan efter jul.

DĂ€rför Ă€r det inte lĂ€ge att Ă„ka pĂ„ nĂ„gra onödiga nitar nu nĂ€r varje poĂ€ng Ă€r extra viktig och Kiruna IF gjorde sitt efter 2–0 hemma mot bottenlaget SK Lejon. Men det var en seger som satt lĂ„ngt inne och i Ă€rlighetens namn inte heller var helt rĂ€ttvis.

KIF har kopplat greppet om positionen ovanför strecket dĂ€r Ă€ven stadskollegan AIF och Kalix Ă€r inblandade och med fyra matcher kvar behöver Kiruna IF i alla fall inte lita pĂ„ nĂ„got annat lag, gör man sitt blir det allettan. Att Kalix föll hemma mot Östersund gjorde inte söndagen otrevligare för alla IF-fans.

Men det var sannerligen ingen imponerande insats som Kiruna IF stod för mot SK Lejon. GĂ€sterna var det klart bĂ€ttre laget i den första perioden och hade det inte varit för en starkt puckmotande Jesper Eriksson i mĂ„let samt en flyfotad Anthony Paskaruk skulle laget inte vara i en 1–0-ledning efter 20 minuter.

Paskaruk var pÄ strÄlande spelhumör och var den ende som skapade nÄgot i sitt lag. Han hann med att brÀnna ett frilÀge innan han pÄ ett liknande sÀtt skaffade sig ett nytt som han satte högt till vÀnster. I box-play hann Paskaruk senare med att bÄde skapa och missa ett nytt frilÀge. Det var ocksÄ de enda chanserna Kiruna hade sÄ lÄngt.

– Jag kĂ€nner mig i bra form och tycker att det fungerar bra för hela kedjan i dag. Med lite bĂ€ttre skĂ€rpa hade jag kunnat göra tre mĂ„l bara i första perioden, men det var en skön seger och nu har vi bra lĂ€ge inför fortsĂ€ttningen, sa Paskaruk, hemmalagets klart bĂ€ste tillsammans med mĂ„lvakten Jesper Eriksson. 

Periodpausen blev lĂ€ngre Ă€n planerat dĂ„ isen pĂ„ Lombia Ă„terigen inte erbjöd spelarna den sĂ€kerhet som krĂ€vs och nĂ€r det vĂ€l blĂ„stes igĂ„ng bjöds det inte pĂ„ nĂ„gon glimrande ishockey, men Kiruna kom i alla fall upp sig lite i positionerna utan att för den delen lyckas sĂ€tta pucken bakom SK Lejons David Lindgren. 

Man trodde nog Kiruna skulle avgöra i den tredje, men den liknande i mÄngt och mycket den första dÀr SK Lejon var bÀttre och bortalaget hade sannerligen chanser till att kvittera och hade faktiskt Àven en puck inne som dömdes bort för spelare i mÄlgÄrden. Till slut kunde Paskaruk göra tvÄan i tom kasse, inte vÀlförtjÀnt, men ack sÄ viktigt.

– En skön vinst och alltid kul att göra mĂ„l, men det Ă€r inte det viktigaste, tre poĂ€ng fick vi med oss, slutar Paskaruk nöjt.

Matchfakta

Kiruna IF–SK Lejon: 2–0

MĂ„len IF: Anthony Paskaruk 2

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!