Kiruna City vann mot Rosvik - trots underläge

Efter första perioden var Rosvik i ledningen med 2-0 i El-Trion Arena.

Rosvik IK förlorade mot Kiruna City HF

Ishockey2022-03-05 16:15

Men Kiruna City vände och vann. Till slut blev det 4-6 (2-0, 1-4, 1-2) i matchen i HockeyTvåan Alltvåan norra AB herr.

I början av matchen var Rosvik starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål i mitten av perioden av Philip Boström och Jonathan Tellström. I andra perioden var det i stället Kiruna City som hade övertaget. Laget vann perioden med 1-4 och ställningen efter två perioder var 3-4.

2.51 in i tredje perioden slog Rosviks William Lööv till framspelad av Samuel Sandström och kvitterade för Rosvik.

10.21 in i perioden nätade Kiruna Citys Rasmus Stridsman-Oja på pass av Simon Unga och Andreas Kero och gav Kiruna City ledningen.

Efter 16.44 nätade Jonas Unga ännu en gång på pass av Simon Ylipää och ökade ledningen för Kiruna City. Det fastställde slutresultatet till 4-6.

Andreas Kero gjorde två mål för Kiruna City och spelade dessutom fram till ett mål och Rasmus Stridsman-Oja stod för tre poäng, varav ett mål.

För hemmalaget betyder resultatet sjunde och sista plats i tabellen. Kiruna City är på sjätte plats.

Rosvik tar sig an Sunderby i nästa match hemma onsdag 9 mars 19.00. Kiruna City möter Sunderby borta söndag 6 mars 12.00.