Kaptenens hyllning: "Spelar helt fantastiskt"

Erik Gustafsson har gjort nio poäng på de senaste tio matcherna och hittat rätt bredvid Nils Lundkvist. ”Nisse” spelar helt fantastiskt och det är kul att vara på isen med honom", säger han.

Erik Gustafsson gjorde ett nytt mål mot Örebro.

Erik Gustafsson gjorde ett nytt mål mot Örebro.

Foto: Petra Älvstrand

Ishockey2019-11-30 11:00

I Luleå Hockeys torsdagsseger mot Örebro gjorde Erik Gustafsson ytterligare ett mål och fortsätter sin fina form.

– Det känns bra tycker jag i spelet över huvud taget, orkar mer, bättre form, bättre kemi där ute. Det är så klart alltid roligt när poängen trillar in. Det jag är mest nöjd med i går är arbetsinsatsen och försvarsspelet, säger Erik Gustafsson.

Däremot var det en tuff öppning på säsongen för backen, och en anledning till att det tog ett tag innan spelet var där.

– Det var en tuff säsongsinledning på grund familjesituationen. Det har tagit lite tid att komma in i grejorna, få upp flåset och bli avslappnad. Det är väldigt påfrestande. Det är mycket till stor del av det.

Inför den här säsongen bytte Gustafsson backpartner, och spelar nu med talangen Nils Lundkvist.

Nu har deras kemi börjat falla på plats.

– ”Nisse” spelar helt fantastiskt och det är kul att vara på isen med honom. Som du säger har vi hittat bra kemi, tycker att vi hittar bra lösningar, hjälper varandra och samtidigt som vi spelar ett väldigt gediget försvarsspel. 

Under lördagskvällen spelar Luleå Hockey på bortaplan mot bottenlaget Linköping.

– Det är upp till oss. De är ett desperat lag, spelar och krigar stenhårt för varje poäng. De har haft det tufft så här långt i serien, men kommit upp sig lite grann mot slutet. Det gäller att vi är påkopplade. Vi kan inte göra en första period som mot Leksand. Det gäller att vi är med från start och lägger ner samma hårda arbete som vi gjorde i går. Då ska vi kunna åka därifrån med tre poäng.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!