Kalixsonen petades – Växjö säkrade guldet

Cam Abbotts taktiska drag att byta målvakt fungerade inte. Växjö vann matchen med 6–2 och kan nu titulera sig svenska mästare.

Växjö vinner SM-guld

Ishockey2021-05-10 22:23

Kalixsonen Christoffer Rifalk hade stått 13 raka slutspelsmatcher för Rögle, men nu fick han kliva åt sidan.

I ödesmatchen fick istället Johan Gustafsson chansen. Den förre Luleå Hockey-målvakten inledde bra och Rögle tog ledningen i slutet av den andra perioden genom Olli Palola.

Men Växjö kvitterade genom Pontus Holmberg i powerplay och ställningen var 1–1 inför den tredje perioden.

Växjö tog sedan ledningen genom Fredrik Karlström och med åtta minuter kvar gjorde hemmalaget även 3–1 efter en fullträff från Jack Drury.

Rögle tog ut målvakten med över fem minuter kvar av matchen. Det resulterade snabbt i två mål i öppen kasse. Växjö vann till sist med 6–2, totalt 4–1 i matcher.

– Det är så jävla underbart, man tror inte att det är sant, jublade slutspelets kung Pontus Holmberg till C More.

Huvudtränaren Cam Abbott och sportchefen Chris Abbott har gjort Rögle till ett topplag. De lyckades ta klubben till sin första final någonsin, men de hade hoppats på ett annat slut.

– Det är tufft, det suger. Men man måste vinna med klass och förlora med klass, grattis Rögle. Jag är stolt över alla mina spelare, men det går inte att komma ifrån att vi underpresterade i finalserien, säger Cam Abbott till Cmore.