Kalix tunga derbysmäll – förlorade med 29 sekunder kvar att spela

Det såg bra ut efter en period. Men utvisningarna fällde Kalix Hockey i derbyt hemma mot Piteå.
Till sist avgjorde bortalagets Isak Holmström med sitt fräcka mål med bara 29 sekunder kvar att spela och Piteå vann med 4–3.

Det blev en tung derbyförlust för tränaren Henrik Sahlin och hans Kalix Hockey.

Ishockey2024-10-23 22:21

Kalix Hockey hade en 2–0-ledning efter en bra första period i derbyt hemma mot Piteå på onsdagen.

De första tio minuterna av andra perioden kunde ha förstört kvällen fullständigt för hemmalaget.

Då drog man på sig fem tvåminutersutvisningar. Shane Heffernan åkte även på matchstraff efter 6.51 för att forwarden sa något mindre lämpligt till domaren Jimmy Andersson. Heffernan blev tacklad av en Piteåspelare i mittzon, fick ingen utvisning med sig och klagade på domaren.

I det läget hade Piteå redan reducerat till 1–2 och när Stevie O´connor drog på sig en slashingutvisning fick gästerna spela i fem mot tre i 52 sekunder.

Då kvitterade Petter Mäkitalo till 2–2 och när O´connor varit på isen i en sekund efter sin utvisning gav Isak Holmström Piteå ledningen med 3–2.

Men Kalix Hockey gav sig inte.

Simon Andersson spelade fint fram Filip Runbjer som direktsköt in 3–3 i powerplay med 26 sekunder kvar av andra perioden.

Den tredje perioden blev mer avvaktande, men i slutet av den tog Piteå över mer och mer när Kalix tröttnade.

Och slutet blev grymt för hemmalaget. Simon Andersson blev utvisad med 2.05 kvar av tredje perioden.

Isak Holmström, ja det är ikonen Tomas son, fick pucken bakom mål och tog sig fräckt in på mål, lurade hemmamålvakten Linus Marcko och satte 4–3 för Piteå med bara 29 sekunder kvar att spela.