Fyra lag hann delta i bojkotten av bortamatcher mot Boden och Karlskrona.
Det började med Örnsköldsvik för två helger sedan och avslutades med Kalix Hockey under onsdagen.
För på torsdagen kom tydligt besked från Svenska ishockeyförbundet att de förväntar sig att matcherna i hockeyettan hädanefter ska genomföras. Annars kan tävlingsnämnden besluta om walkover och 0–5-förlust för det lag som inte infinner sig på arenorna.
Vad som kommer hända med de fyra matcher som inte har spelats är oklart, men tävlingsnämnden ska ta besked nästa vecka och meddela senast 28 oktober.
Kalix Hockey svävar med andra ord i ovisshet.
– Det är klart att hela den här grejen skapar en oro. Vi vill ju spela hockey, det är dit alla vill. Men vi känner oss trygga i att vi gått samman alla medlemsföreningar och vill att konflikten ska lösas, säger Kalix klubbchef Niklas Dahl.
Ni vill spela matcher, men valde ändå att inte göra det mot Boden. Står ni fast vid att det var rätt beslut efter förbundets uppmaning?
– Vi har valt att följa övriga medlemsföreningar och därför känner jag att det var rätt beslut. Det är svårt att ångra sig i efterhand. Nu har vi gjort det här valet och det är där vi står, säger Dahl.
Vad hoppas ni att tävlingsnämnden ska ge för besked kring matchen?
– Det vi har begärt: att få den flyttad tills konflikten är löst. Vi hoppas vi kan spela i Björknäshallen inför fullsatta läktare med Kalix- och Bodensupportrar och en bra inramning. Men vi vill göra det där vi sänder matcherna på samma plattform och att Boden har skrivit på avtalet med hockeyettan. Men hur det löser sig är inte upp till Kalix, utan upp till Boden, hockeyettan och svenska ishockeyförbundet.
I en tidigare artikel berättade Boden Hockeys marknadsansvarige Joakim Svensson att en hemmamatch mot exempelvis Piteå skulle kunna dra intäkter på 400 000-500 000 kronor. Ett intäktsbortfall som Boden Hockey planerar att fakturera de klubbar som uteblivit från spel.
– När man inte är överens om en matchflytt blir det ett ärende där man yrkar på sådana saker. Sen vilka summor ... det är upp till Boden vad de tror att de kan få för en sån här grej. Vi kan inte påverka vad de yrkar på, säger Niklas Dahl.