Just nu: Dramatik i ödesmatchen

Foto: Kurt Engström

Ishockey2016-03-29 20:10

Direktiven var glasklara för Asplöven. Laget var tvungna att besegra Västervik under måndagskvällen för att ha en teoretisk chans att kunna stanna kvar i Hockeyallsvenskan nästa säsong. Det lyckades man....

Direkt i matchupptakten syntes det att den senaste storsegern mot Borlänge gett en ordentlig dos av råg i ryggen till Asplöven. Mot Västervik kom Haparandalaget ut taggade till tårna direkt i inledningen och satte omgående stor press mot Linus Lundin i Västervikskassen. Jonas Berglunds 1–0-mål drygt åtta minuter in kom därför välförtjänt. En ledning som bara minuterna senare också hade kunnat utökats om Mathias Bromé väl hade förvaltat sitt friläge. Men det gjorde han inte – utan istället lyckades gästerna kvittera minuterna senare.

Och innan periodvilan var kommen hade Asplöven också bjudit Västervik på en ledning. Detta efter att AHC:s Jacob Andersson stått för en slarvig passning rakt i gapet på Västerviks Thom Nordin, som inte gjorde några misstag från sin position framför målet.

Asplöven kvitterade sex minuter in på andra perioden genom backen Antti Ylönen. Men sett till chanserna borde man också haft med sig en ledning in till den tredje perioden. Laget brände massvis med bra lägen. Jarkko Hattunen missade straff, Alex Aleardi missade friläge och Sebastian Dyk lyckades inte sprätta upp pucken när han fick en passning i sidled i ett två mot ett-läge.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!