Juniorkronorna gruppsegrare trots magsjukan

Det var en trupp med fem spelare och två ledare mindre än vanligt som tog en bekväm seger mot Kazakstan, nu väntar Schweiz i kvartsfinalen.

Juniorkronorna tog hem gruppsegern i och med vinsten mot Kazakstan och nu väntar Schweiz i kvartsfinalen.

ISHOCKEY2019-01-01 07:33

Juniorkronorna fick inga större problem med Kazakstan i den sista gruppspelsmatchen i JVM. Sverige tog tidigt ledningen i matchen och efter första perioden var ställningen 3–0 till Juniorkronornas fördel. Både Isac Lundeström och Nils Lundkvist noterades för varsin poäng när Lundeström assisterade fram till 2–0 målet och Lundkvist satte 3–0 målet med ett dragskott från blålinjen. Kazakstan fick in 3–1 i tredje perioden innan Sverige kunde göra 4–1 genom Rasmus Sandin för att fastställa slutresultatet i matchen.

I och med segern vann också Sverige gruppen och får nu möta Schweiz i kvartsfinalen. Men trots gruppsegern så är det en helt annan sak som varit ett orosmoment för Juniorkronorna. Nämligen magsjukan som härjat i laget. Mot Kazakstan saknades fem spelare och två ledare från laget, då de drabbats av magsjuka. Förbundskapten Tomas Montén berättade för sportbladet efter segern mot Kazakstan att man beslutat sig för att ställa in allt nyårsfirande på grund av sjukdomssituationen.

– Det är för många som är krassliga, vi behöver fokusera på att sova, äta, vila och se till att bli friska, säger förbundskapten Tomas Montén till sportbladet.

Montén berättar vidare för sportbladet att förhoppningen är att de spelare som missade matchen mot Kazakstan ska kunna spela i kvartsfinalen mot Schweiz, som spelas på onsdag klockan 22.00 svensk tid.

Under natten avgjordes även grupp A i JVM, när Ryssland något överraskande slog värdnationen Kanada med 2–1. Detta innebär att Sverige vid en vinst i kvartsfinalen mot Schweiz riskerar att få möta Kanada eller Finland i en eventuell semifinal.