Jokkmokk vann - och toppar tabellen

Segern mot Älvsby på bortaplan innebär att Jokkmokk nu är serieledare i HockeyTrean Norrbotten, två poäng före Kalix Triangelns IF.

Älvsby IF Hockey förlorade mot Jokkmokks HF

Ishockey2022-11-13 16:29

Kalix Triangelns IF har dock en match mindre spelad. Jokkmokk vann med 6-3 (3-0, 2-2, 1-1). Älvsby ligger på fjärde plats i tabellen.

I och med detta har Jokkmokk fyra raka segrar.

Jokkmokk spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-3 genom två mål av Anton Jonsson och ett mål av Rasmus Westin. Älvsby reducerade dock till 1-3 genom Daniel Nordlund tidigt i andra perioden och gav visst liv till matchen igen.

Jokkmokk gjorde dock två mål och gick från 1-3 till 1-5 genom mål av Anton Jonsson och Axel Jonsson.

Älvsby gjorde 2-5 genom Filip Bergström med 02.21 kvar att spela. Jokkmokk ökade ledningen till 2-6 genom Albin Spiik efter 0.46 i tredje perioden.

Casper Lundgren reducerade förvisso, men närmare än 3-6 kom inte Älvsby. Jokkmokk tog därmed en säker seger.

Noterbart är att Anton Jonsson gjorde tre mål för Jokkmokk och spelade fram till ett mål.

Älvsby har två vinster och tre förluster på de senaste fem matcherna.

Nästa motstånd för Älvsby är Malmberget. Lagen möts lördag 19 november 14.30 i Älvåkra Ishall. Jokkmokk tar sig an Rosvik hemma söndag 20 november 14.00.