Johanna Fällman: "Inget jag någonsin förväntat mig"

Luleå Hockey/MSSK och Johanna Fällman förbereder sig för två raka bortamatcher mot Brynäs och Luleåspelaren tror att motståndet har mer att ge än vad tabellen redovisar.

Johanna Fällman.

Johanna Fällman.

Foto: Petra Älvstrand / Frilans

ISHOCKEY2018-11-23 11:25

Två raka bortamatcher mot Brynäs och på pappret en bra chans för att plocka sex poäng mot tabellsjuan, som haft en tuff säsongsinledning. Luleåbacken Johanna Fällman menar att det viktiga helt enkelt är att göra jobbet.

– Att man gör precis allt som vanligt, vi spelar ju alltid så här så det är som inget konstigt med det. Man ser till att jogga ned ordentligt och äta mycket, det är som ingen rocket science, säger Fällman.

28-åringen tror också att Brynäs trots sin tuffa inledning på säsongen är ett lag som har mer att ge. Hon menar att Luleå måste ha fullt fokus för att kunna ta med sig två segrar.

– De har haft en otroligt tuff start på säsongen med jättemycket skador. Typ extremt mycket. De har nog mer att ge än vad de har fått ut än så länge, det är min bedömning. På pappret har vi bra chanser, men jag tror att de är svåra ändå någonstans. Det gäller att vi har fullt fokus och respekt för alla delar av matcherna oavsett vad som händer, säger Fällman.

Efter att ha slagit AIK hemma i rekordmatchen framför över 6000 personer på läktarna så går nu Luleålaget vidare i serien med matcher framför mer ordinära publiksiffror. Publiksiffror som Fällman menar inte brukar vara så överväldigande under just bortamatcher mot Brynäs.

– Givetvis hoppas jag att det kommer lite publik, men ärligt talat så är väl kanske inte det den mest publikstarka bortamatchen vi har. Det brukar ofta vara ganska tomt, men jag hoppas att de kan bjuda upp.

Samtidigt menar Luleåförsvararen att det inte är någon större omställning att spela inför mindre publik igen.

– Egentligen inte eftersom det är vårt normalläge. Att spela inför fullsatta läktare är ju absolut inte det vi är van vid. Så det är snarare så att de gånger som det händer så får man verkligen se till att man kan hantera det snarare än tvärtom.

Johanna Fällman kommer också till match efter att ha utsetts som årets mottagare av Norrbottens idrottsstipendium. Ett pris hon inte alls anade att hon skulle få.

– Jag blev nog ganska ställd, mycket överraskad och ganska rörd faktiskt. Det är ingenting som jag någonsin hade förväntat mig, eller ens trott att jag skulle tilldelas så det är en jättestor ära framförallt.

Luleåspelaren berättar också om hur hon fick reda på att hon skulle få ta emot stipendiet.

– De ringde på konstiga tider och med konstigt nummer. När jag kollade upp numret så stod det folktandvården-Örnäset. Det var som väldigt märkligt. Jag pratade till och med om det med mina föräldrar. Om det inte var konstigt att folktandvården ringer klockan åtta på kvällen (skratt). Men det förklarar ju saken att det var Glenn Berggård (vice ordförande i regionstyrelsen) och inte folktandvården som ringde.

Johanna Fällman menar också att det faktum att stipendiet delades ut till en damhockeyspelare på ett sätt blir ett litet kvitto på den framfart som ishockeyn har haft på damsidan.

– Givetvis kan det ligga något i det, jag vet inte hur mycket, men absolut. För något år sedan kanske hade det väl inte varit så att en damhockeyspelare hade fått det, även fast det finns dem som varit välförtjänta.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om