Jobbig kväll för Luleå Hockey – som föll i Gävle

Luleå Hockey hade, efter onsdagens seger, chansen att skaffa koppla ett guldgrepp, men de föll i match två, Lara Stalders avstängning till trots. Nu står det 1–1 i matcher.

Ishockey2022-04-01 20:06

Luleå Hockey saknade inte chanser, men det var Brynäs som förde spelet i den första perioden.

Med 46 sekunder kvar till paus gav Maja Nyhlén Persson också hemmalaget ledningen.

Luleå Hockey fick tre powerplaychanser i mittenperioden, men de hade problem med Brynäs presspel, och med fyra och en halv minut begärde Mikael Forsberg timeout.

Det hjälpte inte Luleå Hockey som två minuter innan paus släppte in 2–0.

Noora Tulus gav matchen lite nerv genom att reducera i början av den tredje perioden, men några minuter senare tryckte Denisa Krizova in en retur.

– Vi spelade lite för mycket en och en, blev passiva, och gav dem alldeles för mycket tid, sa Luleå Hockeys tränare Mikael Forsberg till SVT efter matchen.

När han fick frågan om vilka spelare han förväntar sig mer av i match tre svarade han:

– Alla.

Matchfakta

Brynäs–Luleå Hockey 3–1 (1–0, 1–0, 1–1)

Första perioden:

1–0 (19.14) Maja Nyhlén Persson.

Andra perioden:

2–0 (17.49) Katerina Mrazova (Maja Nyhlén Persson, Josefine Bouveng) i spel fem mot fyra.

Tredje perioden:

2–1 (1.12) Noora Tulus (Anna Kjellbin), 3–1 (8.06) Denisa Krizova (Jaycee Gebhard).