Illa ute efter kvalförlust

Hade allt i egna händer – då föll Bodens HF i hop i den tredje perioden och har nu en stor uppförsbacke för att nå division 1.

Återseende. Christoffer Jönsson föll mot sin gamla klubb Brunflo där han spenderat två säsonger.

Återseende. Christoffer Jönsson föll mot sin gamla klubb Brunflo där han spenderat två säsonger.

Foto: Adam Andersson

Ishockey2016-03-08 07:00

Bodens HF såg verkligen ut att studsa tillbaka efter lördagens 1–5-förlust mot Härnösand när laget gästades av Brunflo i den andra kvalmatchen mot division 1. Albin Eklund krigade in 1–0 och Emil Broström satte 2–0 i ett vackert powerplay-mål som också skrev fast siffrorna inför den tredje perioden.

– Vi äger 40 minuter av matchen, säger Bodenspelaren Christoffer Jönsson.

I den tredje perioden kom däremot genomklappningen.

Brunflo fick tidigt kontakt med Boden när de reducerade redan efter drygt tre minuter, men det skulle bli ett omdebatterat mål.

Gästernas Emil Magnusson bröt in med pucken framför mål och tog även med sig Bodenmålvakten Victor Larsson som föll ur kassen och bara kunde höra hur reduceringen ringde i kassen.

– De får ett skitmål. Jag tycker själv att jag blir pååkt och hjälmen åker upp över ögonen, så jag tycker inte direkt att jag får chansen att ta andrapucken. Jag frågade domaren och han tyckte att det var en okej påkörning. Jag vet inte vad jag ska säga, men jag tyckte inte detsamma i alla fall, säger Victor Larsson.

När väl reduceringen kom tog Brunflo över tillställningen och började hitta luckorna i Bodenförsvaret. Kvitteringen kom i mitten av den tredje perioden och med fyra minuter kvar tog även gästerna ledningen.

– Vi kontrollerar dem i två perioder. Sedan tar vi inte de sista meterna och inte markeringarna framför mål. Vi tar inte backcheckingen och är inte där, säger Bodenmålvakten.

Vad tror du det beror på med tanke på att det är nu det gäller?

– Det gör ju det, men jag har faktiskt inget svar på det. Vi får ta en funderare till på onsdag och verkligen ta de här fyra sista matcherna, säger Larsson efter förlusten som till slut skrevs till 5–2.

Victor Larsson har under de fyra senaste matcherna ställts åt sidan för nyförvärvet Mattias Modig, men mot Brunflo fick Bodensonen chansen igen.

– Det är inte så mycket att säga om målen tycker jag. Skönt att vara i gång igen, säger Victor Larsson.

Bodencentern Christoffer Jönsson har två säsonger med just Brunflo bakom sig och var inte nöjd med söndagens förlust.

– Det är en grym besvikelse. Det känns som att vi blir rånade på sex poäng i helgen, men vi kan inte lägga oss och dö nu. Vi måste fortsätta spela som vi gjort och det finns inget annat än att vinna de fyra sista matcherna, säger Christoffer Jönsson.

Även Överkalix slåss om platsen till division 1 och tog under söndagen en imponerande seger över Härnösand efter att ha vänt 0–2 till 3–2 efter mål av Christoffer Koivumaa, Anders Vikman och John Hansson.

2–5

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!