Hyllningen: "Han betyder jättemycket för oss"

Jesper Sellgren låg bakom två av Luleå Hockeys mål i segern mot Lausanne.. Henrik Stridh menar att han har spelat upp sig mot slutet. "Jag tycker inte att han har varit helt klockren hela tiden", säger han.

Jesper Sellgren gjorde två assist i segern mot Lausanne.

Jesper Sellgren gjorde två assist i segern mot Lausanne.

Foto: Petra Älvstrand / Frilans

Ishockey2019-12-03 23:37

Efter ett avgörande i den tredje perioden vann Luleå Hockey mot Lausanne, och ger sig själva ett bra utgångsläge inför returen i Luleå.

– Jag tycker att vi gör en stabil match. Vi hade kanske kunnat göra något fler mål, kan man tycka. Men då släpper vi inte så mycket målchanser mot oss istället. Vi får göra 2—1 tidigt i den tredje perioden. Sedan tycker jag att vi spelade av matchen på ett bra sätt. En bra bortamatch. Men det är bara halva som är spelad, säger assisterande tränare Henrik Stridh.

Det kändes som att ni var ganska nöjda med ett 2–1-resultat när matchen skulle avgöras?

–  Det klart, man vill inte riskera något. Vi fick powerplay på slutet och då ser man ju möjligheten att göra 3—1, men samtidigt är det inte så att man går framåt huvudlöst. Det här är bara en match. Det är två matcher som ska spelas och det är 60 minuter kvar. Man vill vara rädd om det man har, men vill inte vara dumdristig, samtidigt fortsätta spela. Det tycker jag att vi gör på ett bra sätt, säger Stridh.

Nu har Luleå Hockey två tuffa uppgifter i SHL, mot HV71 och Färjestad innan returen spelas.

Norrbottningarna har nu en ledning som kan bli värdefull när dubbelmötet ska summeras. 

– Så är det. Det är som jag sa inför förra matchen. Egentligen påverkar det ingenting. Det är en ny match, förlorar vi den matchen då åker vi ur, eller blir i varje fall förlängning. Vi måste gå in i den som en helt ny match med nya förutsättningar. Det står 0—0. Då gäller att vinna den och då är det klart. Det är en sak om man vinner med 8—0. Då kanske man känner att det är lite lugnare. Nu är det bara en pucks skillnad. 

Jesper Sellgren låg bakom bägge målen, efter en vacker framspelning till Robin Kovács och ett skott som styrdes in av samme spelare.

– Ska jag vara ärlig, så var ”Jeppe” jättebra när han kom. Sedan har han haft några matcher som inte var helt hundra, och nu har han kommit tillbaka igen. Det klart, han betyder jättemycket för oss. Precis som alla andra. Jag tycker inte att han har varit helt klockren hela tiden. Han har också haft en liten dipp, men då gäller det att jobba sig ur dem. Men han gör en bra match i dag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!