Förklarar varför han lämnade Luleå: ”Var inte därför jag bytte”

För en vecka sedan lämnade Love Härenstam Luleå Hockey och lämnade för Skelleftås J20-lag. Under tisdagskvällen gjorde 17-åringen A-lagsdebut när han vaktade kassen i CHL-segern. ”Det är bara kul att få vara där och stänga igen några puckar”, säger han.

”Det är kul att de har så mycket förtroende för mig, det glädjer mig”, säger han efter A-lagsdebuten.

”Det är kul att de har så mycket förtroende för mig, det glädjer mig”, säger han efter A-lagsdebuten.

Foto: Johanna Salo

Ishockey2024-10-08 22:21

För en vecka sedan var övergången klar. Välomskrivne Love Härenstam, som då tränade med Skellefteå AIK, presenterades officiellt för J20-laget efter att ha valt att lämna Luleå Hockey.

I helgen gjorde den 17-årige målvakten debut i Skellefteå AIK-tröjan på J20:s bortaresa i Stockholm, där han stod för 84 räddningar på 91 skott i två av tre förluster mot Djurgården och AIK.

Under måndagen var han, tillsammans med såväl Casper Ruud som Oscar Törnqvist, på is i stället för A-lagets ordinarie målvakter.

– Det känns bra, det var en bra plan de hade för mig här. Jag gillar både Tim (Alfredsson) och Krister (Holm), det ska bli kul att köra igång.

undefined
Love Härenstam flyttade så sent som förra veckan från Luleå till Skellefteå AIK.

Det har låtit som att anledningen till att du flyttade var att du ville ha mer speltid. Skulle du själv beskriva det som anledningen?

– Jag såg att de skrev det någonstans, men det var inte därför jag bytte. Jag bytte för att själva planen för mig här kändes bättre utvecklingsmässigt. Det känns som att jag kan utvecklas mer i miljön jag har hamnat i nu, sa han själv i anslutning till måndagens träning.

Utvecklingskurvan kan ha gått snabbare än han själv förväntat sig. För tidigt på tisdagen stod det klart att Härenstam skulle få göra A-lagsdebut i CHL-mötet mot Fehervar.

Vi pratades vid efter måndagsträningen. Visste du då att du skulle debutera?

– Jag tror inte det, det kom nog efter faktiskt. Jag kommer inte riktigt ihåg, men jag fick veta det igår, säger han efter segern och fortsätter:

– Det är roligt att de har mycket förtroende för mig, det glädjer mig och det känns som att jag kan utvecklas bra här.

undefined
Love Härenstam fick, 17 år gammal, göra A-lagsdebut när han ställde sig mellan stolparna mot Fehervar.

Vad säger du om matchen?

– Vi spelar ganska bra hockey och äger matchbilden egentligen hela matchen. Det är bara kul att få vara där och få stänga igen några puckar. Det är ruskigt roligt att tacka alla grabbarna för hjälpen jag får.

Och vad tycker du om din egen insats?

– Jag är nöjd. Jag tänkte innan att jag bara ville vinna matchen och det gjorde vi.

FAKTA

Skellefteå AIK–Fehervar AV19 4–2 (2–1, 1–0, 1–1)

 Målen: 1–0 (2.53) Frans Haara (Max Lindholm, Marcus Eriksson), 2–0 (12.19) PP1 Jonathan Johnson (Jonathan Pudas, Rickard Hugg), 2–1 (17.08) Balint Magosi (Cameron Gaunce), 3–1 (21.07) Anton Heikkinen (Arvid Lundberg, Viktor Klingsell), 3–2 (47.37) Trevor Cheek (Chase Berger, Timothy Campbell), 4–2 (51.50) Zeb Lindgren (Martins Dzierkals, Jonathan Pudas).

Skottstatistik: 32–24 (11–4, 11–11, 17-9).

Utv-min: 0–8 (0–2, 0–6, 0–0).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!