"Han går inte upp i lön här jämfört med i Örebro"

Luleå Hockeys general manager Thomas Fröberg ser Mathias Bromés påskrift som avgörande. "Jag har givetvis följt honom en längre tid men trodde ju aldrig att han skulle bli tillgänglig på marknaden", säger Fröberg.

Thomas Fröberg, GM i Luleå Hockey, är nöjd nu när sista pusselbiten i Luleå Hockeys lagbygge är på plats.

Thomas Fröberg, GM i Luleå Hockey, är nöjd nu när sista pusselbiten i Luleå Hockeys lagbygge är på plats.

Foto: Pär Bäckström / Frilans

Ishockey2024-06-11 06:00

Spelartruppen är i hamn. Efter veckor av spekulationer fram och tillbaka landade Luleå Hockey 29-årige Mathias Bromé där ett avtal över fyra säsonger skrevs på av parterna.

Thomas Fröberg är general manager i Luleå.

– Det är en skön känsla att få vara med och få hit en sådan här bra svensk hockeyspelare i det här skedet. Det är kul att han ville till Luleå och det är kul att han nu tar det klivet, säger Fröberg.

I och med de turer som har varit mellan Bromé och Örebro har Luleå Hockey bara kunnat sitta och vänta och hoppats på en lösning.

Fröberg räds varken strulet som varit mellan Bromé och Örebro eller att 29-åringen dippade poängmässigt under fjolårssäsongen.

– När han var som bäst innan han dippade lite på slutet när det strulade med Örebro tycker jag att han besitter kvalitéer som visar att han är en landslagsspelare. Det ska bli kul att följa honom på nära håll nu, säger Fröberg.

Så det finns ingen oro att fjolårssäsongen blev ett steg bakåt för honom?

– Nej. Jag är inte ett dugg orolig. Han har visat sådan klass genom åren så det är jag inte.

Har Luleå Hockey funnits med som en part i utköpandet av Bromé från Örebro?

– Nej, det har hans agent skött med Örebro helt och hållet. Hur den dealen ser ut har jag ingen aning om, Luleå Hockey har ingenting med den att göra.

Så det är bara en ren lönekostnad nu för Luleå Hockey?

– Ja, det stämmer. Han går inte upp i lön här jämfört med i Örebro (en lön på 300 000 kronor i månaden i Örebro enligt uppgifter) i alla fall, det kan jag säga. Men att vi får en sådan spelare hit upp, även om vi anser att lönen är bra, det tycker jag är grymt bra.

Skönt för dig nu när truppen är spikad så här tidigt?

– Jag gillar när det är klart tidigt. Jag jobbar ju med mycket annat också men det är klart det är positivt att truppen är klar redan nu, säger Thomas Fröberg.

Att kontraktet är skrivet över fyra år ser Fröberg inte som något konstigt.

– Han hade ju ett sådant kontrakt kvar med Örebro och det är klart att vi också ville ha ett fyråårskontrakt med honom. Jag ser jättestor potential i att han ska komma tillbaka till den höga nivån han varit på förut. Det är ju därför jag skrev kontrakt med honom och det känns jättebra, säger Thomas Fröberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!