Gott om spelare från länet i blågula sommartrupper

De olika landslagen laddar för VM på hemmaplan, kommande OS och en klassisk sommarturnering. Det är gott om spelare från länet och Luleå Hockey i de sju hockeytrupper som släpptes under måndagen.

Anna Kjellbin, Damkronornas lagkapten, är förstås uttagen till OS-lägret.

Anna Kjellbin, Damkronornas lagkapten, är förstås uttagen till OS-lägret.

Foto: Bildbyrån

Ishockey2023-07-18 08:30

I Damkronornas trupp inför OS-lägret i Stockholm den 24 till 29 juli finns två Luleå Hockey/MSSK-spelare med. Det är målvakten Frida Axell och landslagskaptenen Anna Kjellbin. Tidigare Luleåspelarna Ebba Berglund, Tindra Holm samt Piteåfostrade Nathalie Lidman är också med i truppen.

På samma läger finns också truppen från ”Olympisk offensiv” med. Det är en satsning på yngre spelare inför OS 2026 och 2030 och där ingår Luleåbacken Astrid Lindeberg.

I damernas U18-landslag, som ska ha träningsläger och spela matcher i Lake Placid i augusti, finns två Luleå Hockey-spelare med: Målvakten Lovisa Lundström och backen Hedda Sturk.

I herrarnas Team 17-landslag som åker på läger i Falun mellan den 26 och 31 juli finns sex Luleå Hockey-spelare med. Det är backarna Linus Funck, William Håkansson och Oliwer Sjöström och tre forwards: Jakob Ihs Wozniak, William Morin och Vilmer Tammilehto (som är född i Torneå). 

Småkronorna (U18) har siktet inställt på U18-VM i april, men i sommar spelas först klassiska Hlinka Gretzky Cup. Målvakten Love Härenstam och forwarden Filip Holst Persson är uttagna i den stora truppen på 46 spelare som ska bantas ner till 23 innan turneringen startar. 

J20-landslaget laddar för JVM på hemmaplan i Göteborg med ett läger och en turnering i Plymouth i USA. En av stjärnorna i truppen är Malmbergetprodukten Axel Sandin Pellikka, som spelar för Skellefteå. Lägret startar den här veckan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!