Boden Hockeys representanter kom till Luleå tingsrätt och fick först då veta att onsdagens konkursförhandling var inställd och att förhandlingen kommer att skjutas fram till ett annat datum.
Det är Hockeyettan som ville skjuta på förhandlingen efter att ha tagit del av Boden Hockeys inlaga under tisdagseftermiddagen.
– Boden Hockey ville höra vittnen och en part under sanningsförsäkran och det fick vi veta sent tisdag eftermiddag och därför ville motparten (Hockeyettan) att förhandlingen skulle skjutas på ifall de vill åberopa muntlig bevisning i sin tur, säger rådman Benny Wernqvist.
Boden Hockeys representanter kallar Hockeyettans beslut att skjuta på förhandlingen för en lek med rättsprocessen och hävdar att det görs för att skada föreningen.
Ronnie Glysing ger här sin syn på saken:
– Det är så fruktansvärt oseriöst agerande av Bodens juridiska ombud att en halvtimme innan stängningsdags, dagen innan, komma med en skrivelse och inlaga på närmare 100 sidor som han avkräver ett svar på av vårt ombud med en halvtimmes varsel. Det är oseriöst, man gör inte på det sättet. Det är ju helt omöjligt att kunna yttra sig över deras bestridande.
Glysing menar att det inte gick göra annat än att skjuta på förhandlingen.
– Vi tvingades ju föreslå en ny tid för att kunna läsa igenom vad han har skrivit. Du läser inte 100 sidor på så kort tid. Jag tycker inte att man agerar på det sättet som ombud, säger han.
Och han stannar inte där. Återigen funderar han på att lämna in skadeståndskrav på Boden Hockey.
– Det gör att vi överväger att utkräva skadestånd, ersättning för den skada de vållar. De har ju haft minst 14 dagar på sig att lämna in handlingarna.
Ni tycker olika som vanligt, då? Boden menar att ni är oseriösa och du menar att Boden agerar oseriöst.
– Det är upp till tingsrätten att avgöra. Nu ska jag inte uttala mig för tingsrätten, men jag tror att de också var bekymrade över att det kom in så sent.
Du menar att Boden var för sent ute?
– Jag menar att det är oseriöst att hantera en så viktig fråga så här. De har haft veckor på sig och lämnar in det 30 minuter före stängningsdags, dagen innan. Och kom ihåg att förhandlingen var utsatt 9.00 dagen efter. Så gör man inte. Det är respektlöst, säger Ronnie Glysing.
Vad säger du om argumentationen att vänta med utbetalning, att det är rimligt att göra klart klanderprocessen först?
– Enligt skiljedomen är den exekutiv och verkställbar och det innebär att man ska betala direkt vid anfordran. Vi har begärt att de ska betala vilket vi skickade ut direkt domen kom. Vår uppfattning är, efter att ha gått igenom handlingarna vi har tillgång till, att vi misstänker att Boden är på obestånd.
Även efter dokumentet som kom under tisdagen?
– De handlingarna Boden har ingett har inte med det här målet att göra, de handlar om skiljedomen. Där är de dömda att betala ungefär två miljoner. Klandertalan har inget med konkurs att göra.
De hänger väl ändå ihop? Om Boden skulle få igenom sin klanderprocess.
– Jag kan inte föregå hovrättens beslut, jag tycker att man ska avvakta det. Fullt klart är att skiljedomen är exekutiv och verkställbar, säger Ronnie Glysing.