Finsk tränare tar över Kiruna IF: "Magkänslan är väldigt bra"

Det har under en tid varit huvudmålet för sportgruppen i Kiruna IF. Under tisdagen blev det klart att man nu har kontrakterat Nico Surenkin som huvudtränare och sportchef.

Nu kommer Kiruna IF att tränas av den finländske hockeytränaren Nico Surenkin.

Nu kommer Kiruna IF att tränas av den finländske hockeytränaren Nico Surenkin.

Foto: Jens Ökvist/Frilans

Ishockey2024-07-09 17:19

Finländaren har under de tre senaste säsongerna figurerat i hockeyettan. Efter att under några säsonger varit tränare i finska juniorligorna så klev han över till Sverige och Vimmerby. Sedan väntade ett jobb som ansvarig tränare i Linden och under den senaste säsongen så var han assisterande tränare för Skövde IK.

– Magkänslan är väldigt bra! Efter ett långt och tidvis segt sökande har vi äntligen en huvudtränare på plats. Det viktiga är inte att få klart något snabbt, utan att hitta rätt i vad som är den viktigaste anställningen för klubben, säger Mattias Älvero till klubbens hemsida.

Älvero förklarar också vad som avgjorde saken.

– Sportgruppen har haft en klar bild över vad vi söker av en huvudtränare och vilka egenskaper som är viktiga för att Kiruna IF ska kunna ta steg över tid. Nico är en ledare som är skicklig på individuell utveckling och feedback till spelare, något som blir viktigt med vårt unga lag bestående av många egna produkter.

Nico Surenkin kommer också ha ett ansvar för de yngre lagen i Kiruna IF. Han ska vara med och dra upp riktlinjer för juniorlagen samt vara delaktig i vårt hockeygymnasium.

– Vi ser att nyckeln till ett bra a-lag är att förbättra möjligheten för våra juniorer, så det är bättre förberedda till seniorspel, säger Älvero.

34-åriga Surenkin har skrivit ett kontrakt som sträcker sig över de tre kommande säsongerna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!