Luleå Hockeys klubbdirektör Stefan Enbom har fått indikationer på att de inte kommer få ta del av pengarna i krispaketet.
– Det låter som att vi inte kommer få en enda krona, säger han och fortsätter:
– Vi förstår ingenting. Vi har ju också en stor ungdomsverksamhet.
Det är inte heller säkert att Luleå Hockey kommer kunna arrangera någon hockeyskola i sommar.
– Kan vi inte det så tappar vi en stor del av intäkterna på ungdomssidan. Det handlar om mellan 600 000 och 800 000 kronor, säger Stefan Enbom.
– Och elitklubbarna inom hockeyn och fotbollen är ju motorerna som driver hela den svenska idrottsrörelsen, tillägger han.
Luleå Hockey uppmanades kort efter att krispaketet hade presenterats att skicka in en sammanställning av hur man påverkades av coronavirusets utbredning till Riksidrottsförundet.
– För oss handlade det om uteblivna publikintäkter. Dels från den sista grundseriematchen, som vi fick spela utan publik, och dels från det inställda slutspelet. Och vi fick ange ett lägstabelopp och ett högstabelopp, säger Stefan Enbom.
Han tycker det är bra att Riksidrottsförbundet tänker på ungdomsidrotten.
– Det är klart att klubbarna som påverkas ekonomiskt ska få stöd. Som de som arrangerar Piteå Summer Games, säger Stefan Enbom.
– Men på det stora hela påverkar coronaviruset inte ungdomsidrotten i någon större utsträckning, tillägger han.
Svenska ishockeyförbundet inflytande är begränsat.
– Vi inom hockeyn har försökt att påverka på alla sätt vi kan, säger han och fortsätter:
– Vi och klubbarna i allsvenskan och även de som spelar i division ett behöver all hjälp vi kan få. Men vi har lika mycket att säga till om som alla andra.
Uppgifterna om att elitklubbarna inte kommer få ta del av krispaketet tillbakavisas av Björn Eriksson som är Riksidrottsförbundets ordförande. Han kan däremot inte svara på hur mycket pengar elitklubbarna faktiskt kommer att få.
Under fredagen ska det hållas en presskonferens där han ska gå in mer i detalj på hur pengarna ska fördelas.
– Det här paketet spänner från inställda evenemang, elit och över till bredd och ungdom. Vad de förmodligen blandat ihop är att regeringen och vi har sagt att vi prioriterar barn, ungdom och ideella idrottsverksamheter. Men att ha det som prioritet innebär inte att eliten blir lottlös, vi måste bara se till att det som är vår framtid inte kommer i kläm, säger Björn Eriksson.
Han fortsätter:
– Pengarna kommer inte att räcka. Det gör de inte till någon. Det är ändå en kris vi står inför i hela samhället.
Klart är i alla fall att delas upp i olika potter.
– Fördelningen mellan potterna kommer nog inte vara klar förrän om någon månad. Vi kommer dela upp pengarna i två högar. En går till specialidrottsförbundet, som bland annat inkluderar eliten. Den andra ska vi på Riksidrottsförbundet ha hand om. Därifrån kommer idrottsföreningarna att kunna ansöka om pengar.
– Hur mycket pengar som sedan kommer hamna i den ena eller andra högen kan inte jag svara på just nu.