Dubbla landskamper I Norrbotten - på älv

Det kommer vara stjärnfyllt värre på Torneälv i vinter.

Foto: Petra Isaksson

Ishockey2015-11-13 20:18

Den 19 mars kommer det att anordnas ett riktigt dunderevent i Norrbotten.

Två landskamper mellan Sverige och Finland – i två sporter. På naturis.

Bakom eventet står Erkki Hanhirova som driver anläggningen Toranda som vid Torneälv och det är där som landskamperna kommer äga rum.

Det är redan spikat att det kommer arrangeras en V4-omgång, dessutom planeras det för fullt för en ishockeymatch med gamla hjältar från förr.

– Jag kan inte gå ut med några namn ännu, men det blir väldigt kända före detta hockeystjärnor – av Teemu Selänne-klass, säger Mikael Lundmark, travbanechef i Boden och Skellefteå.

De kommer stå som arrangör på travsidan och Mikael Lundmark tror det kommer bli en folkfest över det vanliga, där de hoppas på 10 000 åskådare.

– Fantastiskt kul att kunna göra någonting annorlunda. Det här blir ju lite nostalgiskt också då både travet och ishockeyn började på naturisar, säger han.

Travbanan kommer vara 1000 meter och mållinjen kommer ligga mitt på gränsen mellan Sverige och Finland. Där kommer också mittlinjen på hockeyplanen kommer ligga precis på gränsen och det förs också diskussioner att göra ett av travloppen till en prestigefylld landskamp.

– Det är ingenting som är klart ännu, men vi har en idé att starta lika många svenska och finska ekipage i ett lopp, köra med landslagdressar och tävla Sverige mot Finland. Det hade varit kul, säger Mikael Lundmark.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!