Drömträff av Berglund när Luleå vann

Ebba Berglund stod för ett riktigt kanonmål när hon dundrade in ett slagskott från blålinjen när Luleå Hockey/MSSK besegrade Leksand.

Ebba Berglund stod för ett riktigt kanonmål när Luleå Hockey/MSSK besegrade Leksand på bortais.

Ishockey2019-10-04 21:54

Omgången innan förlorade Luleå hemma mot HV71 med 0– 3. Men mot Leksand fick laget revanschera sig då man vann med 6–3.

– Otroligt viktiga tre poäng. Spelet var sisådär emellanåt men huvudsaken är att vi vinner matchen så får vi se till att göra en bättre prestation i nästa match, totalt sett, säger Ebba Berglund.

Efter drygt elva minuters spel i den första perioden fick norrbottningarna chansen att spela sitt första powerplay och då small det direkt. Bara sekunder efter att Leksand blivit fulltaliga tog Luleå Hockey/MSSK ledningen med 0–1. Petra Nieminen fick pucken av Noora Tulus och hittade en lucka mellan benskydden på målvakten.

30 sekunder var det dags igen och även denna var det firma Tulus och Nieminen som låg bakom målet.

Hiirikoski var ytterst nära att utöka ledningen med fyra minuter kvar av den andra perioden. Pucken dansade på mållinjen men rensades undan i sista stund av en Leksandspelare.

Men när drygt en minut av andra perioden fick Luleå utdelning på nytt. Ebba Berglund laddade från blålinjen och med ett mäktigt slagskott pangade hon in pucken bakom Leksands målvakt Julia Nilsson. Ett mäktigt skott som gick som en missil in i nätmaskorna.

– Jag fick på en riktig fullträff så det var skönt att den gick in också.

Har du haft någon bättre fullträff än denna tidigare?

– Oj, nja men det var nog bland de bättre. Det var det absolut.

Strax efteråt utökade Michelle Karvinen ledningen till 0–4. Ronja Savolainen avlossade ett skott från backposition som studsade på målvakten och returen slog Karvinen in på tennis.

I inledningen av den tredje perioden spräckte Leksand Minatsu Murases nolla efter att Wilma Johansson reducerat till 1–4. Några minuter senare gjorde Cajsa Armborg 2–4.

Luleå tog timeout och strax efteråt gjorde Michelle Karvinen 2–5 efter att ha vunnit pucken bakom Leksands kasse och placerat in pucken. Men Leksand reducerade ytterligare en gång i slutet av matchen i spel fem mot fyra. I jakten på ännu en reducering valde Leksand att plocka ut målvakten men då gjorde Luleå 6–3 i tom kasse.

Matchfakta

Leksands IF-Luleå Hockey/MSSK 3–6 (0–2, 0–2, 3–2)

Målen: 0–1 Petra Nieminen (Noora Tulus, Jenni Hiirikoski), 0–2 Petra Nieminen (Noora Tulus, Linn Peterson), 0–3 Ebba Berglund (Petra Nieminen), 0–4 Michelle Karvinen (Ronja Savolainen), 1–4 Wilma Johansson (Maria Holm Peters), 2–4 Cajsa Armborg, 2–5 Michelle Karvinen, 3–5 Nicole Hall (Emma Woods) PP1, 3–6 Linn Peterson (Minatsu Murase).