Domarprofilen förargade Wikegård: "Ska köra över honom"

Ni har säkert hört historien om när Niklas Wikegård slog sönder ett omklädningsrum under sin tid i Boden. Men vad många kanske inte vet är att det var fotbollsprofilen Jonas Eriksson som avslöjade det hela.

Niklas Wikegård och Jonas Eriksson är idag nära vänner och har bland annat öppnat gym tillsammans i Sigtuna, men det fanns en tid när de hade en betydligt frostigare relation.

Niklas Wikegård och Jonas Eriksson är idag nära vänner och har bland annat öppnat gym tillsammans i Sigtuna, men det fanns en tid när de hade en betydligt frostigare relation.

Foto: Moa Höjer

Ishockey2020-12-16 07:12

Jonas Eriksson, som är född och uppvuxen i Luleå, har dömt fotboll på världsnivå. Några exempel på stora turneringar han dömt är VM 2014, EM 2012 och 2016 samt Europa League-finalen 2016. 

2018 valde han att lägga domarpipan på hyllan och numera driver han bland annat gym tillsammans med ishockeyexperten Niklas Wikegård hemma i Sigtuna.

Men de båda har inte alltid varit såta vänner. Deras relation var nämligen frostig efter att Jonas Eriksson, som jobbade som sportjournalist när han var yngre, skrivit en artikel som avslöjade att Wikegård hade slagit sönder ett omklädningsrum under den tid han tränade Boden.

– Det här var 1995. När det här hände fick jag tips om det från någon som berättade att: "Han (Wikegård) var helt tokig, han slog sönder ett omklädningsrum." Jag ringde och sökte Niklas, fick inte tag i honom och när jag väl fick tag i honom så förnekade han allt. Men jag sa att: "Jag vet att det har hänt" och skrev artikeln, säger Jonas Eriksson i podcasten ett Stenkast från Delfinen.

Aftonbladet tryckte upp löpsedlar som sattes upp i norra Sverige.

– Enligt honom (Wikegård) såg det ut som att han hade styckmördat någon på de där löpsedlarna. Men så farligt tyckte inte jag att det var. Vi sprang på varandra på några tillställningar efteråt men han hälsade knappt på mig.

Eriksson flyttade sedan till Sigtuna 2005, tre år efter att Niklas Wikegård hade flyttat dit.

– På den tiden jobbade Wikegård med Hockeykväll tillsammans med Peter Jihde, som är en god vän till mig sedan tidigare. Jihde berättade för honom att Jonas Eriksson flyttat till Sigtuna och då sa Wikegård: "Vad fan säger du? Ser jag den jäveln vid ett övergångsställe så ska jag köra över fanskapet." Och han menade det nog, säger Eriksson med ett leende.

undefined
Niklas Wikegård och Jonas Eriksson är idag nära vänner och har bland annat öppnat gym tillsammans i Sigtuna.

– Sen träffades vi ett antal gånger, började hälsa, tränade med varandra och käkade någon lunch tillsammans. Vi märkte att vi var extremt olika som människor men ändå väldigt lika i hur man bygger ett lag, jobbar hårt, firar framgång och hur man bemöter människor. Och vi bestämde oss för att vi skulle starta upp ett gym tillsammans.

Poddavsnittet kommer att publiceras under torsdagen på vår sajt samt där andra poddar finns. Där berättar Jonas Eriksson bland annat att hjärtat klappar för Luleå Hockey.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!