Detaljen som ska få igång Luleå Hockeys stjärna

Noll mål och två assist under hela slutspelet. LHF-stjärnan har inte fått poängproduktionen att stämma den senaste tiden – och nu söker han efter en lösning.

Toni Rajala har inte fått poängproduktionen att stämma i slutspelet.

Toni Rajala har inte fått poängproduktionen att stämma i slutspelet.

Foto: Petra Isaksson

Ishockey2016-04-07 14:03

Toni Rajala har varit kritiserad under slutspelet för sin bristande poängproduktion. Inför gårdagens match i Göteborg bestämde sig finländaren för att göra en förändring. Han bytte tejp på klubban från vitt till svart – och svarade med att göra sin bästa match på länge.

– Haha, jag brukar alltid spela med vit tejp, jag har gjort det hela säsongen. Men sen bytte jag och det kändes som jag sköt hårdare. Med tanke på att jag gjorde min bästa match igår så ska jag ha det i nästa match också, säger han.

En annan detalj som gick att tyda på Rajala under semifinal tre i Scandinavium var ett skydd på handen. Men att det skulle vara en skada som hämmar honom i dessa tider är inget han vill understryka.

– Jag har haft det länge, det har blivit som en vana. Jag skadade min handled för länge sen och sen dess har jag haft den där. Det är skönt att vara extra skyddad, säger han med ett skratt.

Efter matchen gick tränare Joakim Fagervall ut kritiskt mot sitt lag och menade att det är märkligt hur laget kan uppträda så blekt i mötena nere i Göteborg.

Toni Rajala håller med, semifinal tre var under all kritik från LHF:s sida.

– Tuff förlust, och vi spelade inte bra. Men det är inte något som man har tid att älta nu. För oss handlar det om att studsa tillbaka så snabbt som möjligt, vi ska fokusera på positiva delar, säger stjärnan som tycker att det är märkligt hur spelet kan skilja sig så åt mellan hemma- och bortaplan.

– Här hemma senast så spelade vi fysiskt och jobbade hårt. Vi måste få in det även när vi spelar i Scandinavium.

För Rajala själv var dock mötet i Göteborg – till motsats från laget i övrigt – ett positivt tecken.

– Jag tycker att jag gjorde min bästa i den här serien, säger han.

Hur upplever du annars att slutspelet varit för dig? Med tanke på att du inte lyckats göra något mål?

– Det har varit tufft, såklart. Det spelar ingen roll när vi vinner men förlorar vi är det klart att det känns tungt. Det har jag en del i. För oss gäller det att varje spelare höjer sig, däribland jag själv, säger han.

Vad blir nyckeln i semifinal fyra?

– Att vi spelar som vi gjorde här senast. Att vi skjuter mycket och spelar fysiskt. Då kvitterar vi den här serien.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!