Bodenhjälten: "Hade jag inte skjutit där hade jag fått höra det"

Det krävdes förlängning för att skilja de tippade topplagen åt när Boden Hockey besegrade Hudiksvall HC.
– Om jag inte hade skjutit där så hade jag nog fått höra det efteråt, säger matchvinnaren Kevin Arvidsson efter matchen.

Boden Hockey vände underläge till seger efter förlängning. Kevin Arvidsson blev hemmahjälte med sitt avgörande mål. Hans första för säsongen.

Ishockey2024-10-20 20:11

I den första perioden var det gästande Hudiksvall som tog tag i taktpinnen och hemmalaget var inte alls på tårna. Boden Hockey kom ständigt in sist i situationer och kunde inte alls hänga med i gästernas tempo.

– Vi är inte riktigt där. Vi har för mycket respekt till en början och blir lite tvekande i situationer, konstaterar Bodentränaren Robert Bergdahl.

Gästernas tunga offensiv skulle komma att ge resultat när de efter dryga 14 minuter kunde hänga ettan och en bortaledning var därmed ett faktum. Boden drog på sig en utvisning knappa minuten efter detta men hemmamålvakten Anton Hjalmarsson storspelade mellan stolparna och laget har honom att tacka att det enbart var ett mål som skilde lagen åt inför den andra perioden.

I den andra perioden var det ett helt annat hemmalag som äntrade isen.

De kämpade mer, tog mer initiativ och fick till några långa anfall i Hudiksvalls zon. Båda målvakterna gjorde det bra och tog de chanser de väl fick emot sig. Men det sköts otroligt lite från bägge lag vilket kan skönjas av skottstatistiken som slutade 4–3 till Bodens favör.

Nej den andra perioden lägger vi till handlingarna och beger oss raskt vidare till den tredje.

Ynka 38 sekunder in i den tredje perioden fick Boden äntligen utdelning när Joshua Laframboise hittade nätmaskorna. Detta mål gav hemmalaget luft under vingarna som klart dominerade spelet under den tredje perioden. Gästerna försökte sig på en forcering i slutet men Hjalmarsson i Bodenkassen stod pall och förlängning var att vänta.

Direkt efter första tekning i förlängningen drog gästerna på sig en utvisning vilket hemmalaget skulle komma att ta vara på. Bodenbacken Kevin Arvidsson assisterades elegant av den stekheta Nils Thomasson och backgeneralen Felix Dahlroth.

Därmed knep hemmalaget extrapoängen.

– Så jäkla skönt med vinst idag. Framför allt efter vår förstaperiod där vi inte alls spelar det spel vi vet att vi kan. Vi fokuserar mest på att bara få ut pucken ur zon och är inte alls med i gamet, säger Kevin Arvidsson.

Bodens tränare Robert Bergdahl sammanfattar:

– Vi är inte alls nöjda med första perioden. Vi reagerade i stället för att agera. Vi snackade i paus om att det är bara ett mål på tavlan och till slut fick vi ju ändå med oss bonuspoängen, avslutar Bergdahl.