Boden Legends segrade: "Var förbannat jobbigt"

I dag var det åter dags för den traditionella matchen mellan Boden Hockey och Boden Legends och det blev seger för legendarerna.

Boden Hockey låg på för att kvittera i slutminuten.

ISHOCKEY2018-12-25 16:51

Dagens Boden Hockey mötte de tidigare stjärnorna i en rafflande tillställning. Dessvärre fick publiken inte se affischnamnet Niclas Wallin i spel, då han enligt uppgifter haft känningar i ryggen. Trots Wallins frånvaro fanns det gått om namnkunniga spelare i Legendslaget. Även Boden Hockey hade med sig en överraskning i förstafemman, där Lagledaren Reine Karlsson var med från start.

Matchen inleddes med två straffar vardera och Reine Karlsson för Boden Hockey och Viktor Lindgren för Legends satte pucken i nät. I själva spelet var det Boden Hockey som slog till först och tog ledningen med 2–1 när Viktor Sandberg höll sig framme knappt tio minuter igenom första perioden.

När andra perioden skulle dra igång var det återigen dags för straffar, denna gång en för Boden Hockey och två för Legends. Återigen satte lagen varsin straff i mål, Robin Lindkvist bjöd på en tjusig dragning och lade in pucken i nät för att hålla Legends inom ett måls skillnad.

Det höll sig dock inte så länge, då Per Ledin svepte in en retur för att fixa 4–2 för Boden Hockey tidigt i andra perioden. Legends fick sedan återigen chansen på en straff och tränare Robert Nordberg fick för första och mest troligt sista gången ostraffat bege sig ut på isen och ge domaren ett par solglasögon och en käpp.

Legends missade straffen men fick sätta det första spelmålet för laget kort därefter genom Håkan Nordin. Sedan satte man 4–4 målet bara 15 sekunder senare då Fredrik Öberg hittade femhålet på Emil Rullander. Legends kom in i ett stim och skulle också ta ledningen i matchen. Viktor Lindgren visade upp sina kvalitéer och snurrade upp Emil Rullander på läktaren och bjöd på ett riktigt tjusigt 4–5 mål.

I tredje perioden kunde Legends gå ifrån till 4–6 när Mikael Kraus satte pucken i nät. Sedan skrev även Anders Strandberg in sig i målprotokollet och satte Legends i en tremåls ledning. Men Boden Hockey svarade, 5–7 kom knappt två minuter senare. 6–7 kom efter en tjusig soloprestation av Sebastian Harila som Per Ledin petade in returen på.

Men när Boden såg ut att äta igen avståndet så svarade Legends med att snabbt göra 6–8 av Fredrik Öberg. Boden kom dock nära när Sebastian Huczkowski satte 7–8. Med minuten kvar tog Boden Hockey ut målvakten, men Legends höll undan och vann med 7–8.

Fredrik Öbergs andra mål i matchen blev matchvinnande, men själv menar han att det mest var turen som var på hans sida.

– Ja, jag hade lite flyt. Framförallt så var det roligt. Publiken tyckte säkert att det var ganska kul, för oss var det förbannat jobbigt. Det går fort när de drar upp farten. De var snälla mot oss och höll igen litegrann tror jag. Men det var förbannat roligt, säger Öberg efter matchen.

Någon större prestige menar inte Öberg att det finns i matchen heller, utan att det främst handlar om att kunna bjuda på sig själv och ha roligt.

– Det handlar om att ha roligt. Det handlar om att kunna bjuda på sig själv och vi får försöka med näbbar och klor så gott vi kan, för om de skulle speeda upp och lira som de gör i allettan då är vi rejält borta. Det är ju några av oss som missat någon sommarträning.

Öberg berättar också att en del av det roliga i hela matchen är att få träffa gamla lagkamrater och bekanta.

– Ja, många har ju spelat ihop för jävligt länge sedan. Det är kul att se alla så klart. Det är ju en del man inte sett på en tio, femton år. Jag tycker att det är ett riktigt bra arrangemang också.

Att få spela i en nästintill fullsatt Björknäshall väcker också lite minnen till liv i Öberg som gjorde fem säsonger i Boden Hockey innan hans hockeykarriär tog honom bort från staden.

– Det är klart att det känns. Det var här det började. Jag spelade ända från pojk tills jag var 23. Vi hade några år som gick riktigt riktigt bra så det är klart att det sitter i väggarna litegrann för många av oss i omklädningsrummet.