Boden Hockey värvar succécenter – från serierivalen

Förra säsongen hämtades kanadensaren Kristoff Kontos till Vimmerby HC. Där blev det stor succé och nu flyttar 26-åringen vidare till Norrbotten och Boden Hockey.

Kanadensaren Kristoff Kontos är klar för Boden Hockey.

Kanadensaren Kristoff Kontos är klar för Boden Hockey.

Foto: Håkan Stridblom

Ishockey2020-07-12 12:49

På totalt 24 matcher förra säsongen i Vimmerbytröjan stod Kontos för 11 mål och 22 assist.

Kanadensaren vräkte in poäng i det småländska laget som överraskade och tog sig till playoff 3, innan säsongen stängdes till följd av coronapandemin.

Innan säsongen i Vimmerby har Kontos representerat ytterligare en klubb i Europa, Gap i den franska högstaligan. I Frankrike gjorde han 44 poäng på 54 matcher.

– Det är en rutinerad, stor och stark transatlantisk center. Som dessutom är skicklig och gör mycket poäng. Han var i Vimmerby och gjorde stor succé där. Han var veckans center var och varannan vecka där. Vi känner oss riktigt nöjda. Han ersätter Johan Ceder som vi tappade till Kiruna AIF, säger Bodens sportsligt ansvarige Birger Sandin.

Är det en spelare som ni blickat mot under lång tid?

– Vi har tittat på honom under fjolåret och tyckte då att han gjorde ett jättebra jobb i Vimmerby. Vi tror att han kommer att bli jättenyttig i vårt lagbygge.

Kontos ansluter till laget lagom till ispremiären.

– Vi har fört kontakt med hans agent under en och en halv månad. Vi räknar med att han ansluter till när vi går på is, i mitten av augusti.

Ytterligare fyra spelare ska in i Boden Hockey, innan seriepremiären mot Kalix 4 oktober.

– Vi har tre backplatser kvar att fylla och en forwardsplats. Vi har många krokar och flera kontraktsförslag ute. Vi hoppas att det ska lösa sig inom de närmaste veckorna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!