Boden föll i toppmatchen: "Vi är inte påslagna"

Boden Hockey har under säsongen förlorat samtliga matcher mot Hudiksvall HC. Frågan var om den negativa trenden skulle få ett stopp. Svaret blev nej. “Vi är inte påslagna i första perioden och det kostar oss tyvärr poäng idag", säger en besviken Per Ljusteräng.

Boden Hockey föll på hemmaplan.

Ishockey2023-02-04 19:40

Boden Hockey tog emot gästande Hudiksvall under lördagseftermiddagen och det var en blek insats från hemmalaget inledningsvis. Det var gästerna som inledde matchen klart starkast och det var i princip enbart spel mot ett mål. Redan efter knappa fyra minuter satt 0–1 pucken.

Hemmalaget var inte alls på tårna under den första perioden och försvarsspelet var under all kritik. Boden Hockey fick aldrig till spelet utan fick gå in i periodpaus med 0–3 i baken.

I den andra perioden var det ett helt annat Boden Hockey som äntrade isen.

Hemmalaget fick spendera tid i offensiv zon och kunde etablera ett strukturerat anfallsspel. Två minuter in i den andra perioden satt reduceringen, detta efter att Kevin Arvidsson dragit iväg ett slagskott från blålinjen som Robin Höglund kunde styra in bakom Hudiksvallmålvakten.

I mittperioden var det djungelns lag på isen och den präglades av utvisningar för bägge lagen. Spelarna bytte av varandra i utvisningsbåset men inget utav lagen lyckades ta tillvara på spelet i numerärt överläge utan siffrorna skrevs till 1–3 till gästerna inför den tredje och sista perioden.

Frågan var, skulle Bodens “Hudiksvallsspöke” dra det längsta strået även denna match?

I den sista perioden försökte hemmalaget forcera men den där extra gnistan fanns inte riktigt. Boden lyckades trycka in 2–3-pucken efter att Max Wahlgren skrinnat över isen och hittade nät.

Men kvitteringen kom aldrig och Boden Hockey fick återigen se sig besegrade av Hudiksvall. Skottstatistiken i den tredje perioden skrevs till ynka 5–2.

– Vi fick en otroligt dålig start och kommer aldrig riktigt igen under första perioden. Vi är inte riktigt påslagen vid första nedsläpp och spiller mycket energi på att få jaga 20 minuter i sträck. Det blir en för stor uppförsbacke för oss när vi ligger under med 0–3 och vi hittar inte energin för att kunna kvittera, säger Per Ljusteräng.

Felix Dahlroth utgick från matchen efter första perioden och Boden fick gå ner och spela med bara fem backar.

– Jag vet tyvärr inte status på Felix än men vi hoppas att det är milt och att han är redo för spel redan imorgon. Vi får gå ner på fem backar och det blir extremt tungt för grabbarna men jag tycker att glöden finns där trots att vi tyvärr inte når hela vägen, säger Ljusteräng avslutningsvis.