Boden gick segrande ur Norrbottensderbyt

Norrbottensderbyt mellan Boden Hockey och Piteå Hockey bjöd på allt man kan förvänta sig av ett derby. Det var snabbt spel, mycket känslor, hårda smällar och ett par matchstraff.

Boden gick segrande ur Norrbottensderbyt.

ISHOCKEY2018-10-29 21:28

I första perioden var det Boden som kom ut på isen med pigga ben. Laget kopplade greppet om taktpinnen och fick med sig en välförtjänt utvisning redan efter två minuter. Publiken fick dock vänta något på ledningsmålet, men det kom till sist efter att Boden vunnit en tekning i anfallszonen. Max Pålholm snärtade in pucken mot mål och visst hittade den in bakom Piteåmålvakten. 1–0 stod sig sedan perioden ut. En första period som kantades av irriterade känslor vid var och varannan avblåsning.

När slutsignalen för första perioden ljöd så blev det irriterat vid mittlinjen och domarna fick kliva in och sära på ett fyrtal spelare som stod och delade ut knuffar mot varandra. Det osade derby i hela arenan och känslan var att andra perioden bara skulle bli ännu mer intensiv.

Mycket riktigt blev det så också. Piteå Hockey kom ut som ett nytt lag i andra perioden och tog greppet om spelet. Matchen blev mer och mer irriterad och efter åtta minuter rann bägaren över. En Bodenspelare fick en smäll vid sargen och blev liggande. En spelare ur vardera lag kastade handskarna och det hela slutade med varsitt matchstraff för de inblandade. Därefter fortsatte spelet på inslagen väg. Piteå hittade slutligen nätet bakom Bodenmålvakten och efter drygt halva matchen stod det 1–1. Boden ryckte sedan upp sig och var en ribbträff och en missad jättechans från 2–1.

Den tredje perioden blev även den en känslofylld tillställning, men inleddes betydligt mer försiktigt. Boden och Piteå kände på varandra och ville inte bjuda på något gratis. Farligheter utbyttes åt vardera håll men slutligen var det Boden som i spel fem mot tre kunde hitta nätet igen. Även denna gång var det Max Pålholm som nätade och hans 2–1 mål stod sig matchen ut.