Boden föll efter förlÀngning: "Surt"

Boden hade det mesta av spelet, men nĂ€r det kom till att skapa mĂ„lchanser sĂ„ var det jĂ€mnare. Efter förlĂ€ngning sĂ„ slutade med mellan Boden Hockey och PiteĂ„ 1–2.

Det blev förlust för Boden hemma mot PiteÄ, men det krÀvdes förlÀngning för att sÀra pÄ lagen.

Ishockey2020-01-15 21:39

Det var inte mycket som pÄ förhand talade för gÀsterna PiteÄ som under ganska lÄng tid varit hÄrt skadedrabbade.

Trots det sÄ var det gÀsterna som tog ledningen under en hemmautvisning.

Boden lyfte spelet efter gÀsternas ledningsmÄl, men man hade svÄrt att ta sig in i det heta omrÄdet framför gÀsternas mÄlvakt John Westermark.

MÄlmÀssigt sÄ blev det inget mer under den första perioden.

I andra perioden blev spelövertaget Ànnu större för Boden, men precis som i första sÄ kunde man inte riktigt ta sig in framför John Westermark i gÀsternas mÄl. Det sÄg ocksÄ lÀnge ut som om att gÀsternas ledning skulle stÄ sig perioden, men med exakt en minut kvar av perioden kom den rÀttmÀtiga kvitteringen.

Det var Henri Tamminen som efter en lÀngre press frÄn Bodens sida hittade rÀtt frÄn en position mitt framför Westermark.

– Vi körde över dem i andra perioden, men vi mĂ„ste kunna göra mĂ„l ocksĂ„. Jag tycker det ser bĂ€ttre ut, men det dĂ€r sista lilla saknas Ă€nnu, sĂ€ger Per Savilahti-Nagander.

I den tredje perioden fortsatte hemmalaget att vara det bĂ€ttre laget spelmĂ€ssigt sett.

Magnus Isaksson kom fri med Claes Endre, men Per Savilahti Nagander kom mellan med en lÄng klubba. Ingripandet gav dock PiteÄ straff. Det var en straff som Isaksson sjÀlv tog, men Claes Endre i hemmakassen hade stÀngt igen.

– Det var skönt att Claes tog den dĂ€r, sĂ€ger Savilahti-Nagander.

Var det straff?

– Nja...jo det var nog straff. Jag knuffade in honom i mĂ„let och dĂ„ Ă€r det vĂ€l straff, skrattar han.

Henri Tamminen hade ett par riktigt heta lÀgen under den sista perioden, men utan att hitta rÀtt.

I förlÀngningen sÄ inledde Boden bÀst och man hade ocksÄ ett par bra chanser innan pucken bytte Àgare och PiteÄ gick till anfall. Pucken hamnade till slut hos Petter MÀkitalo som kyligt placerade in segermÄlet för PiteÄ som dÀrmed tog sin första seger i Ärets alletta.

– Klart att det Ă€r surt att slĂ€ppa in den dĂ€r, men det Ă€r bara komma igen, sĂ€ger Savilahti-Nagander.

MatchhjÀlten var dock nöjd.

– Jag försökte bara nypa till sĂ„ fort som möjligt och det var riktigt skönt att den satt, sĂ€ger Petter MĂ€kitalo.

Matchfakta

Boden–PiteĂ„ 1–2

MĂ„len: 0–1 (08:12) Ludvig VĂ€nnström (Jonathan Tordhall, Pontus Vikström), 1–1 (39:00) Henri Tamminen (Petter Sundqvist, Felix Dahlroth), 1–2 (61:25) Petter MĂ€kitalo (Emil Wrenman, Oskar Matushkin).

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!