Betyg och tankar efter Luleås segermatch

Joel Lassinantti och Erik Gustafsson.

Joel Lassinantti och Erik Gustafsson.

Foto: Pär Bäckström/Frilans

Ishockey2019-10-10 21:11

Tre tankar:

Defensiven börjar sätta sig

Under inledningen av säsongen var Luleås försvarsspel lite svajigt. Men nu börjar det sitta bättre. Mot Brynäs var till och med den egna zonen i princip nyspolad när slutsignalen för den andra periodpausen ljöd. Luleå imponerade. 

Lassninantti sprider lugn

Han ställdes, förutom ett friläge i tredje perioden, inte på några större prov från gästerna från Gävle. Men Joel Lassinantti ser coollugn ut och det verkar smitta av sig på medspelarna. Värderar situationerna med pondus och självförtroende. Höll dessutom säsongens första nolla.

Kreatören Olausson

Niklas Olausson syntes inte till alltför mycket i spelet. Men likväl var den kring honom mycket kretsade när Luleå väl hittade öppningar offensivt. Kreatören Olausson hittar passningarna som ingen annan i Luleå Hockey hittar –  det gav honom två målgivande passningar mot Brynäs.

Topp tre:

1. Jesper Sellgren

Kommentar: Har verkligen gett Luleå Hockey stabilitet sedan han återvände från Nordamerika. Börjar fylla kostymen som en av SHL:s bästa tvåvägsbackar. Håller klass över hela rinken. Bombade välförtjänt in 4–0-pucken i krysset. Stannade på +3 i plus/minus-statistiken.

2. Erik Gustafsson

Kommentar: Han gjorde fansen och lagkamraterna bortskämda under fjolårssäsongen. Under inledningen av denna säsong har han, av förklarliga skäl, inte alls kommit upp i sin normala standard. Men torsdagens match var ett steg i rätt riktning, Gustafsson gjorde sin bästa insats hittills. Men han har en bit kvar till Gustafsson-klass.

3. Nils Lundkvist

Kommentar: Får stort förtroende och presterar bra hockey. Resolut i försvarsspelet och härlig offensivlusta. Var nära att bli målskytt när han träffade stolpen i andra perioden. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!