Bekräftat: Lassinantti klar för Luleå Hockey

Vi har tidigare avslöjat att Joel Lassinantti skrivit på ett flerårigt kontrakt med Luleå Hockey. Nu har stjärnvärvningen värvningen blivit officiellt presenterad av klubben.

Joel Lassinantti är nu officiellt klar för Luleå Hockey.

Joel Lassinantti är nu officiellt klar för Luleå Hockey.

Foto: Simon Eliasson

Ishockey2021-01-13 09:09

I slutet av december kunde vi avslöja att Luleå Hockey hade hört sig för angående Joel Lassinantti, som var kontraktslös efter att ha fått sparken av Sotji. 

I måndags avslöjade vi att Joel Lassinantti hade skrivit på för Luleå Hockey, och därmed var klar för en återkomst i den klubb han skördat stora framgångar i tidigare i karriären. Och nu är värvningen officiellt bekräftad av klubben. 

– Det ska bli grymt kul att få börja spela hockey igen på hög nivå, säger Joel Lassinantti.

Precis som vi tidigare har kunnat berätta handlar det om en långtidskontrakt som sträcker sig över 4,5 år. Till och med säsongen 2024/25.

– Det känns tryggt att veta vad man ska göra hädanefter. Luleå Hockey är en stabil klubb och siktar högt hela tiden, så jag vill vara en del av det också.

Av skattetekniska skäl kommer han inte att kunna ansluta förrän den 24 januari.

– Utifrån att vi redan har ett starkt målvaktspar har vi inte haft några planer på att värva någon målvakt till Luleå Hockey. Men när det stod klart att Joel Lassinantti kunde tänka sig att återvända till Norrbotten och framför allt att han var intresserad av att skriva på ett längre avtal så hamnade saker i ett annat ljus, säger Luleå Hockeys GM Stefan "Skuggan" Nilsson i ett pressmeddelande. 

Han fortsätter:

– Joel Lassinantti har varit en av SHL:s allra bästa målvakter under alla sina sex seniorsäsonger med Luleå Hockey och vi är övertygade om att han kommer att kunna vara det under ytterligare 4,5 säsonger i Norrbotten. Det ger oss en stor trygghet i framtida lagbyggen och i jakten på framgångar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!