Baas: "Hur blir livet efter Glader?"

Här är Sportens utsände Jim Baas tankar och spelarbetyg efter Luleå Hockey/MSSK:s förlust borta mot Djurgården.

Luleå Hockey/MSSK föll borta mot Dif.

Luleå Hockey/MSSK föll borta mot Dif.

Foto: Pär Bäckström / Frilans

Ishockey2019-11-23 17:25

När kommer Emma Nordin och Michelle Karvinen tillbaka?

Ja, Emma ska ju vara borta för skada och Michelle vilade på grund av hjärnskakningsårproblematik. Två saker vet vi: de är otroligt viktiga för att det här laget ska få fart och udd i anfall, och i väntan på att de finns på isen får andra ikläda sig större roller.

Hur blir livet efter Glader?

Men när de absolut största forwardsstjärnorna är tillbaka, kommer det bli som förr eller tog förre tränaren Fredrik Glader med sig magin när han flyttade till Ö-vik? Den som lever får se.

Petra Nieminen gjuter in framtidstro

Den finska stjärnan sa till Sportens utsända att hon bestämt sig för att fortsätta spela i Luleå för att den bästa hockeyn finns här. I Sverige, då, och i Luleå när man är på sin topp, förstås. Att Luleå/MSSK väljer att förlänga hennes kontrakt och säkra stjärnans framtid i klubben är förstås ett smart drag – man får kontinuitet med en riktigt vass spelare som redan är en stjärna men ändå har många bra år framför sig. Något att bygga laget kring utöver de redan etablerade backnamnen.

Luleås tre bästa spelare mot Djurgården:

1. Petra Nieminen

En av få som gick rakt på mål och var beredd att ta en smäll för att få en belöning av det. Gjorde enda målet och det var ingen slump. Bra fart på rören också.

2. Josefine Persson

Många gånger var det henne man såg komma i fart, och det såg ut att gå så fort men kanske berodde det på att andra blev passiva. Klart på plus, vilket man kan säga om få spelare den här dagen.

3. Jenni Hiirikoski

Styrde spelet och fanns där för att bryta, starta spelvändningar, dirigera powerplay så där som hon alltid stämplar in och gör.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!