Wibax om sena avgörandet: "Bedrövligt"

Team Thoréngruppen avgjorde med 31 sekunder kvar och knep SSL-platsen – då kritiserar Wibax målet som håller laget kvar i allsvenskan.

Joel Grape-Tjernström och hans Wibax föll mot Team Thoréngruppen i SSL-kvalet.

Joel Grape-Tjernström och hans Wibax föll mot Team Thoréngruppen i SSL-kvalet.

Foto: Martin Thelenius / Expressum

Innebandy2016-04-03 19:29

Det var ett kontroversiellt mål som skulle bli avgörande i det galna kvaldramat mot SSL mellan Team Thoréngruppen och Wibax Patriot.

Ställningen var 7–6 till Umeålaget och Wibax som hade plockat ut målvakten gick stenhårt för en kvittering. Efter ett avslut som letade sig över sargen tvingades John Stiglund kasta sig in mellan stolparna igen. Thoréngruppen slog upp bollen långt för att i huvuvsak fördriva tid – då kom avgörandet.

Med 31 sekunder kvar av matchen satte Thoréngruppens Fredrik Ottosson 8–6 efter ett mål som upprörde Wibax.

– Det är helt bedrövligt. Han håller fast vår kille och han drar omkull vår kille innan målet. Det är synd att en sådan sak ska få avgöra, säger Wibaxspelaren Josef Söderström.

Wibax skapade ändå en sista dramatik. Piteålaget plockade återigen ut målvakten, reducerade till 8–7, men närmare kom man inte. Då stod det också klart att Wibax Patriot spelar i allsvenskan även nästa säsong.

– Det känns bedrövligt. Något tråkigare finns inte, säger Josef Söderström.

Söderström skulle också få en huvudroll i kvalmatchen som blev något alldeles extra. 2–2 efter den första perioden var bara början på en match som skulle pendla fram och tillbaka hela tiden. Josef Söderström nätade för 5–4 med två minuter kvar av mittakten. Med en sekund kvar av perioden kvitterade hemmalaget som också tog ledningen direkt i den tredje perioden. Då klev Josef Söderström fram igen och satte 6–6.

– Jag får ett frislag lite bakom mig, men alla blev lurade. Då kändes det som att vi hade lite momentum, men när de gör 7–6 så känns det som att tiden går fort, säger Söderström.

Efter avgörandet var det mycket känslor i Wibax. Laget som tippades i bottenskiktet av den allsvenska tabellen, men till slut bara var minimala marginaler från att nå SSL.

– Klart det är tomt att förlora en avgörande kvalfinal, men nu efter slutsignalen tänker jag ändå tillbaka på säsongen. Vi har överträffat alla förväntningar. Vi motbevisar hela innebandy-Sverige och håller på att slå ut favoriterna på bortaplan. Det går egentligen inte att vara missnöjd. Om några timmar kommer man vara stolt, säger Emil Johansson som varit en av Wibax ledande spelare den här säsongen.

Vad är det som har gjort att ni tagit er hela vägen hit?

– Vi är en riktig lagmaskin. Alla vet att vi måste spela som ett lag och när vi gör det, som i dag, så är det inget annat allsvenskt lag än Thoréngruppen som slår oss, säger Emil Johansson.

8–7

! Lagmaskinen. Wibax säsong imponerar enormt och lagmoralen är ytterst nära att ta klubben till SSL.

? Framtiden. Wibax har överträffat alla förväntingar. Hur hanterar laget nästa säsong när pressen kommer öka?

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!