Wibax har hittat vinnarspåret igen

Fem mål av lagkaptenen och sju poäng av 27-årige forwarden. Wibax Patriots hade total lekstuga i hemmamötet med Rotebro.

Imponerade. Wibax visade att hemmamatchen mot Rotebro att man siktar på en plats ovanför strecket.

Imponerade. Wibax visade att hemmamatchen mot Rotebro att man siktar på en plats ovanför strecket.

Foto: Petra Isaksson

Innebandy2016-11-27 15:39

Efter en stark inledning på säsongen kom Piteålaget Wibax till helgens hemmamatch med två raka förluster i bagaget och en tabellplacering just under kvalstrecket uppåt. Söndagens match mot Rotebro tog däremot Wibax över just det strecket igen.

Det blev nämligen allt annat än en spännande tillställning då Wibax visade att det var klasskillnad mellan lagen. Visserligen stod det ”bara” 2–1 till hemmalaget efter den första perioden efter att Joel Wadsten och Joel Grape Tjernström assisterat varandra till varsin kasse.

– Jag tycker vi spelar bra redan från start, men har mycket fokus på att inte gå bort oss i försvarsspelet. Sedan känns det som att vi tar över mer och mer, säger Joel Grape Tjernström.

Från den andra periodens början handlade sedan allt om Wibax. 2–1 förvandlades till 7–2 i matchens mittakt och innan tillställningen var över hade hemmalaget skrivit fast slutresutlatet 14–5.

– Kul med lite islossning. Vi gör en otroligt bra match och vi kände att vi verkligen inte ville gå till uppehållet med en till förlust på hemmaplan, säger Grape Tjernström.

I målkalaset var det också ett par Wibaxspelare som såg till att öka sin poängproduktion.

Erik Nilsson noterade hela fem mål, Joel Grape Tjernström noterade två mål och fem assist samtidigt som kedjekamraten Joel Wadsten landade på fyra mål och två assist.

– Vi har sjukt bra rull i vår kedja. Sedan blir det lite otacksamt för vår center Elias Nyström som hamnar på noll poäng i dag, men har väldigt många andraassist, säger Joel Grape Tjernström.

14–5

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!