Inleder samarbete – spelar i nytt linne

I kvällens Eurocup-match kommer Luleå Basket springa in med nya matchlinnen. Det står klart efter att man inlett ett samarbete med den ideella organisationen Suicide Zero.

Chioma Nnamaka, Allis Nyström och Felicia Ponturo visar upp matchlinnet som Luleå Basket kommer att köra med i Eurocup.

Chioma Nnamaka, Allis Nyström och Felicia Ponturo visar upp matchlinnet som Luleå Basket kommer att köra med i Eurocup.

Foto: Luleå Basket

Basket2019-10-23 13:03

Under onsdagskvällens match mot polska Artego Bydgoszcz i den andra omgången av spelet i Eurocup kommer Luleå Basket spela i ett annorlunda matchställ. I stället för det vanliga linnet med reklamtrycken kommer man spela i helt rena linnen med endast Suicide Zeros logotyp.

Så kommer det även se ut i de resterande matcherna under Europaspelet.

Christer Sehlin är klubbdirektör i Luleå Basket och säger så här om samarbetet med Suicide Zero:

– För oss var det en självklarhet att tacka ja till samarbetet. Inom elitidrotten är det stort fokus på prestation och att alltid leverera på topp. Det kan skapa stress och psykisk ohälsa om vi inte pratar om det och hittar ett sunt förhållningssätt till det, säger han i ett pressmeddelande.

Sehlin fortsäter:

– Vi är också förebilder för många unga och har en stark röst som vi gärna använder till att lyfta den här viktiga frågan.

Målet med samarbetet är att öka medvetenheten kring psykisk ohälsa för att minska antalet självmord i Sverige.

Suicide Zero är en ideell organisation som sedan 2013 arbetar för att radikalt minska självmorden. Det finns mycket tabu, okunskap, rädsla och stigma kring självmord och psykisk ohälsa. Suicide Zero vill göra allt för att lyfta frågan, identifiera samhällsbrister och sprida kunskap.

Anna-Maria Broman Ek är verksamhetsansvarig Suicide Zero. 

– Vi ser fram emot att tillsammans med Luleå Basket få möjligheten att nå fler inom idrotten för att sprida kunskap om att självmord, som är den yttersta konsekvensen av psykisk ohälsa, går att förhindra. Ska de höga självmordstalen minska i Sverige behöver vi hjälpas åt, i alla delar av samhället, säger hon i pressmeddelandet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!