IFK Luleås sportchef svarar: "Vi utnyttjar ingen situation"

Sportchefen Per Nyström Jensen svarar på Tetteh Komeys anklagelse om att ha utnyttjat situationen. "Jag tycker det är tråkigt att börja nämna hans son", säger IFK Luleås sportchef.

8 januari 2019 21:44

Efter att förhandlingarna strandat mellan IFK Luleå och Tetteh Komey var anfallaren kritisk mot sin gamla klubb och menade att IFK Luleå utnyttjat att han ville spela i närheten av hans son i Norrbotten.

– Jag tycker det är tråkigt att börja nämna hans son då det inte har någonting med situationen att göra över huvud taget. Vi utnyttjar ingen situation över huvud taget utan vi har en helhet som vi måste se till, säger IFK Luleås sportchef Per Nyström Jensen.

Anledningen att anfallaren och klubben har gått skilda vägar handlar istället om att klubben valt att skära ner på spelarersättningarna.

– Med en sänkt budget går det inte att vår dyraste spelare behåller sin klart högsta lön. Vill man spela i Luleå måste man dra sitt strå till stacken och likt många andra spelare som gått ner i ersättning, några väldigt mycket dessutom, säger sportchefen och fortsätter förklara läget.

– Budgeten är sänkt med 35 procent från styrelsen och det har vi jobbat utifrån. Därmed ryms inte hans tidigare ersättning i den budget som är satt för 2019.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Martin Hallén Almroth