IFK Kalix är tillbaka i trean: "Jättenöjda"

Storfavoriterna IFK Kalix vann division 4 i överlägsen stil. Och nu förbereder sig laget för en säsong i division 3.

IFK Kalix vann division 4 Norra och har därmed säkrat uppflyttning till division 3 inför nästa säsong.

IFK Kalix vann division 4 Norra och har därmed säkrat uppflyttning till division 3 inför nästa säsong.

Foto: Håkan Baudin

Fotboll2019-10-09 14:06

Redan under vårsäsongen såg det ut som att IFK Kalix skulle palla för favorittrycket och ta hem seriesegern i division 4  norra herrar. Kalix vann 16 av 18 matcher och skrapade ihop hela 48 poäng, 15 poäng före Notvikens IK 2 på andraplatsen. 

– Även om vi haft ett lag som är för bra för fyran så är det svårt att vinna serien. Det har man sett andra lag försöka ge sig på och misslyckats, säger tränaren Lars Juntti och fortsätter: 

– Vi har haft en bra blandning av yngre och mer rutinerade spelar så det har inte varit något bekymmer. Det är väl egentligen ingen match där vi inte pallat för trycket utan det är dagsinsatser under de två matcher vi förlorat. Sett över hela säsongen är vi jättenöjda.

Så sent som i februari 2018 valde IFK Kalix att tacka nej till en friplats i vision 2. Istället för att ta klivet upp rasade laget ned till division 4 efter att ha åkt ur trean. 

Men nu är man alltså tillbaka i division 3 efter att ha gjort en omstart.

– I min värld tycker jag att det var rätt att tacka nej. Hade de fått frågan någon månad tidigare så hade de nog kunnat tacka ja men nu fick de ju den så sent och då hade till exempel Jens Resin hunnit gå till BBK. Det ekonomiska vet jag att de hade löst men det är svårt att bygga ihop ett lag på så kort tid.  

– Nog ska Kalix vara minst i trean. Men mer än så kan bli svårt i en liten kommun med begränsat spelarantal.

Behöver ni värva spelare nu när ni går upp?

– Vi saknar egentligen en riktig spetsspelare. En av våra styrkor har varit att alla tagit ansvar och det är ju jätteviktigt. Men när vi tar klivet upp till trean så måste någon kliva fram extra mycket.

– Nu har jag inte satt mig in i det där ännu men nog behöver vi få in någon kille. Allt beror ju på hur många som fortsätter, framförallt vilka som ska börja studera. I och med att vi bor i Kalix är det svårt att få behålla spelarna som är på uppgång. 

Fortsätter du träna laget nästa år?

– Troligtvis, vi har sagt att föreningen ska ta spelarna först men jag har aviserat att jag ska fortsätta.

David Olofsson IFK Kalix.
David Olofsson IFK Kalix.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!