IFK-duon väntar på besked: "Inget erbjudande"

Andre Bylund och Vladimir Lazarev är intresserad av att fortsätta som tränare i IFK Luleå. Men än så länge har ingen av dem fått något erbjudande om en förlängning.

Vladimir Lazarev och André Bylunds kontrakt med IFK Luleå är på väg att löpa ut men än så länge har ingen av tränarduon fått något kontraktserbjudande.

Vladimir Lazarev och André Bylunds kontrakt med IFK Luleå är på väg att löpa ut men än så länge har ingen av tränarduon fått något kontraktserbjudande.

Foto: Pär Bäckström / Frilans

Fotboll2019-10-21 13:29

IFK Luleå gick som bekant upp i division 1 efter att ha säkrat seriesegern i division 2. Tränarstaben har bestått av André Bylund, Vladimir Lazarev och Fredrik Söderholm. Den sistnämnda har meddelat att han kliver av sitt uppdrag. 

Bylund och Lazarevs kontrakt är på väg att gå ut. Båda två är intresserad av att fortsätta som tränare men trots att de var med och förde upp laget har ingen av dem blivit erbjuden en förlängning ännu. 

– Det inte är bestämt hur ledarstaben ska se ut ännu. Jag har själv inget konkret erbjudande på bordet, säger Andre Bylund.

Hur ser du på det?

– Det är ju mycket att göra nu den här tiden på året för en förening. Per Jensen (sportchef) har fullt upp med sitt civila arbete, sen har vi en försvarslinje också som inte har kontrakt. Prion är ju att först och främst skriva kontrakt med dem. 

– Jag kan bara prata för mig själv men för spelartruppens skull hoppas jag att det ska lösas så fort som möjligt. 

Men du vill fortsätta?

– Jag är helt klart intresserad. Det har varit lite turbulent men jag har varit med i ett och ett halvt år och jobbat med i princip samma spelargrupp. Det har varit väldigt kul och vi har presterat väldigt bra i år. Spelarna har gjort det fantastiskt bra och det är klart att det hade varit intressant att hänga med upp.

Är du inte förvånad över att du inte fått någon erbjudande ännu?

– Det har jag egentligen inga kommentarer till. Jag vet inte exakt hur det ser organisatoriskt förutom att Jensen har fullt upp med sitt civila arbete. Dygnet har bara 24 timmar. 

Även Vladimir Lazarev är även han intresserad av att fortsätta. 

– Ja, jag vill fortsätta som tränare i IFK Luleå. Men som jag förstått det är det lite oklarheter kring vem som blir sportchef och tränare. Ingen har pratat med mig ännu och mitt kontrakt går ut nu den sista oktober så vi får se efter det. Men det är förstås mycket jobb runt laget just nu, säger Vladimir Lazarev. 

Sportchefen Per Jensen meddelade redan i maj månad att han inte kunde fortsätta som sportchef på grund av sitt civila arbete. Även där är det inte klart vem som blir hans efterträdare. 

– Jag vet inte vem som ska prata med mig om det inte blir så att Jensen fortsätter, det måste de få klart först och främst. Men det är bara oktober månad ännu och de har mycket annat att tänka på. Jag stressar inte utan vi får se vad som händer. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!