Idrotten ska få nya riktlinjer

När Folkhälsomyndigheten i förra veckan gick ut med rekommendationer till idrotten skapades en del oklarheter, framför allt för fotbollen.

Men nu ska myndigheten se över sina riktlinjer.

9 april 2020 15:13

Det berättade Folkhälsomyndigheten för Riksidrottsförbundet (RF) och Svenska fotbollförbundet vid ett möte på skärtorsdagen.

"Mötet är ett fortsatt led i den dialog som pågår för att säkerställa hur idrotten bäst bidrar till att minska smittspridning under rådande coronapandemi och samtidigt kan fortsätta ge möjligheter till fysisk aktivitet", skriver RF på sin webbplats.

Oklarheterna kring hur rekommendationerna, som Folkhälsomyndigheten kom med den 1 april, ska tolkas handlade framför allt om fotbollen ska kunna spela matcher eller inte, med tanke på att närkontakt ska undvikas.

RF skriver att man välkomnar att Folkhälsomyndigheten ska se över råden till idrotten.

"Riksidrottsförbundet uppmanar idrottsrörelsen att tills vidare fortsätta följa Folkhälsomyndighetens formellt beslutade och undertecknade allmänna råd från den 1 april", skriver RF.

Fakta: Rekommendationer till idrotten

För att undvika spridning av det nya coronaviruset och covid-19, sjukdomen som utvecklas av viruset, bör idrottsföreningar:

+ Se till att närkontakt mellan idrottsutövare undviks.

+ När det är möjligt hålla träningar och andra idrottsaktiviteter utomhus.

+ Skjuta upp matcher, träningsmatcher, tävlingar och cuper.

+ Begränsa antalet åskådare eller på annat sätt undvika trängsel.

+ Se till att onödiga resor i samband med idrottsutövande undviks.

Källa: Folkhälsomyndigheten.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT