Högbergs hattrick sänkte lejonen

Joakim Högberg var tillbaka efter en hjärnskakning - och gjorde hattrick då Piteå HC besegrade SK Lejon. "Riktigt skönt" sa han efter 4-1-segern.

Piteå Hockey besegrade SK Lejon efter 4-1 och tre mål av Joakim Högberg.

Piteå Hockey besegrade SK Lejon efter 4-1 och tre mål av Joakim Högberg.

Foto: Micke Lindgren

Skellefteå2019-11-20 23:24

I normala fall lockar SK Lejons hemmamatcher i snitt 80 (!) åskådare per match. Det ger en märklig atmosfär i en arena som rymmer uppemot 6 000. Nu hade klubben gjort en extra sponsorsatsning som gjorde att 1839 sökte sig till Skellefteå Kraft Arena.

– Det var kul med mycket folk, det brukar ju vara tomt här, sa Joakim Högberg.

Första perioden blev mållös, närmast var Piteås Erik Wikgren som prickade stolpen efter 16 minuter.

–  Det var hafsigt och slafsigt, det kändes som om vi hade för hög anspänning, sa tränaren Anders "Krobbe" Johansson om första ronden.

Drygt två minuter in i andra perioden kom matchens första mål - på ett riktigt snopet sätt för lejonet i buren, målvakten William Wikström.

Han vände sig om för att fånga pucken som studsade i plexiglaset efter ett högt skott av Piteås Jonathan Tordhall. Men pucken fladdrade till - och stackars Wikström stötte den med plockhandsken in i det egna målet.

– Ja, de bjöd oss på det målet, medgav "Krobbe".

Lejonen kom tillbaka och kvitterade efter drygt elva minuter då Mattias Törnqvist slog in en retur från John Westermark.

– Vi agerade för tveksamt i boxen, sa "Krobbe".

I slutet av mittperioden var det dags för Joakim Högberg att ta över målskyttet. Han gjorde 2-1 efter 18.10 och psykologiska 3-1 bara sex sekunder före paus.

–  Den första satt bra i krysset, på den andra var det ju nästan öppet mål, sa Högberg.

Om de två första perioderna var ganska jämna hade Piteå ett klart övertag i den tredje.

– Vi hade bra kontroll och stängde ner matchen på ett bra sätt, sa "Krobbe". Sedan vann vi tack vare fina individuella prestationer av "Högge".

Sista 4-1-målet gjorde Joakim Högberg då målvakten hade lämnat sin lejonbur. Ändå en mycket stark insats av Högberg som i princip blev nedbrottad av sin motståndare.

–  Om man har ett hattrick på g får man extra krafter, sa Högberg med ett skratt om prestationen att ta sig ur det greppet.

Han var tillbaka efter två veckors vila på grund av en hjärnskakning.

–  Jag var i valet och kvalet om att jag skulle spela men det gick bra. Sedan gjorde vi väl en sådär match men lyckades ju ändå vinna, Lejon hade mycket energi idag.

Piteås Luleålån Victor Edström utgick på grund av skada i andra perioden.

–  Det var synd, men jag tror ändå inte det var så farligt. Vi hoppas han är tillbaka snart, sa Anders "Krobbe" Johansson.

Joakim Högberg, Piteå Hockey
Joakim Högberg, Piteå Hockey
Karta: Skellefteå
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!