LHF ändrar i träningsupplägget

Mer bollsport och mer kampsport. Det blir Luleå Hockeys tema på årets sommarträning, men först – fystester.

l Petter  Pettersson.

l Petter Pettersson.

Foto: Linda Wikström

Hockey/Luleå2014-04-15 16:49

Ny huvudtränare, nya assisterande tränare och ny målvaktstränare.

Ja, på tränarposterna blir det många förändringar för Luleå Hockey den här säsongen. En som kommer bli kvar åtminstone en säsong till är fystränaren Petter Pettersson. Fast han ser gärna att det blir lite förändring för honom också.

– Jag har haft två halvtidstjänster. Först är jag på ishallen på förmiddagen, sedan åker jag till Impuls där jag också jobbar, och sedan tillbaka till ishallen när vi har matcher. Jag har sagt att jag vill vara mer på ett ställe. Man vill ju gärna träffa familjen lite också, säger Pettersson.

På torsdag drar Luleå Hockeys försäsong i gång på allvar. Då är det dags för de första fystesterna, och på måndag börjar den vanliga sommarträningen.

Grunden i träningen blir densamma i sommar som tidigare, men vissa ändringar blir det.

– Jag gillar variation. Vi kommer köra mer bollsport i sommar. Sedan hade vi gymnastik förra sommaren vilket uppskattades mycket hos grabbarna i laget, men i år ska vi försöka få klart med en kille som ska köra kampsportsträning med oss. Det är ruggigt bra träning och då blir det även lite kroppskontakt, säger Pettersson.

Luleå Hockey som den här säsongen består av flera nya spelare och tränare kommer också åka på något som Petter Pettersson kallar för "upplevelsevecka".

– Det är för team-buildingen. De nya tränarna gillade också idén. Det kan vara att vi åker på äventyr och löser uppgifter tillsammans. Det kan vara hinderbana och det kan bli så att vi åker ut på en ö och gör saker tillsammans. Jag tror att det blir bra, säger Petter Pettersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!